Nilla Fischer klar för Wolfsburg

Efter Nillas succé i EM har intresset varit stort ifrån flera klubbar men det blev regerande Champion League-mästarinnorna Wolfsburg som fick Nilla Fischers namnteckning på övergångspappret.
Wolfsburg nästa för Nilla Fischer. Foto: Fredrik Hasselgren

Kontraktet gäller i ett och ett halvt år från 1 januari 2014.

LFC:s klubbdirektör Anders Mäki kommenterar:
– Det är självklart att vi hade velat ha kvar Nilla i LFC ytterligare minst en kontraktsperiod. Samtidigt så var hon väldigt öppen med oss redan för två år sedan när hon kom till oss att hon hade en dröm om att få spela i Europa någon gång under sin karriär, säger han på Linköpings hemsida.

Det har funnits uppgifter i media om att den tyska klubben vill ha Fischer snabbare till sig, redan nu i sommar.
– De ställde en fråga några veckor innan EM och det såg vi som omöjligt med tanke på vårt eget läge. En Champions League-plats kan vara värd mycket mer än en symbolisk övergångssumma för en spelare. Någon större summa som nämnts i media har det aldrig varit fråga om. Men sedan dess har vi heller inte hört något om det.

Nilla Fischer spelar alltså ut sitt kontrakt som planerat med LFC och hjälper klubben under höstsäsongen.
– Det är det vi jobbar efter nu och jag tror Nilla också vill göra rätt för sig ordentligt mot klubben och sina lagkompisar genom att spela bra under hösten. Klart det kan hända saker men just nu är det vad som gäller, avslutar Anders.

TureiYtterby 2013-07-31 07:07

bara att önska Nilla lycka till, hon har verkligen blommat ut under Pias tid

TureiYtterby 2013-07-31 07:07

bara att önska Nilla lycka till, hon har verkligen blommat ut under Pias tid