Kanadensiska förstärker i IFK Kalmar

IFK Kalmar fortsätter värva internationellt. Senaste tillskottet heter Pascale Pinard. Efter en lång resa fick kanadensiskan landa i Kalmar igår och började direkt med första träningen. – Det känns jättebra att vara här och få träffa alla. Förhoppningsvis är jag spelklar redan i helgen, säger hon.
Kanadensisk förvärv. IFK Kalmars nytillskott Pascale Pinard är nu återigen lagkamrat med Erin Gunther. Tjejerna spelade tidigare i Colorado Rapids.. FOTO: Tone Westerlund.

Nyvärvade mittfältaren Erin Gunther får sällskap i IFK Kalmar, av sin lagkamrat från Colorado Rapids. Redan två dagar innan hon kom till Kalmar, såg Pascale Pinard till att ställa om klockan för att vänja sig vid svensk tidsräkning. Sportchef Urban Bergsell känner sig nöjd över värvningen.
– Det visar på en professionalism hos henne. Hon har en bra karaktär, säger Bergsell.
Värvningen av just Pinard var inte alls säker. Kanadensiskan hade fått förfrågan från ett franskt lag i en lägre division tidigare, men när kompisen Erin Gunther tipsade om Sverige och Kalmar gick det fort.
– Erin berättade att de (IFK Kalmar) sökte en mittback. Då skickade jag en video till dem, säger Pinard.
Precis som Gunther kommer Pascale Pinard spela med IFK Kalmar fram till och med mitten av oktober i år. Hon hoppas då att vara spelklar så snart som möjligt och gärna redan till helgen. Då IFK Kalmar möter Sundsvalls DFF på bortaplan.
– Förhoppningsvis får jag spela i helgen. Jag är här för att få spela så mycket bra fotboll som möjligt, säger Pascale Pinard.
– Hon har tränat väldigt bra och är i bra form så jag hoppas på att hon är spelklar i helgen, säger Bergsell.
För IFK Kalmar innebär värvningen av Pinard att laget har fått förstärkning i både anfall och försvar. Pinard är i huvudsak mittback men berättar att hon även kan spela defensiv mittfältare.
– Jag har spelat mitt- och ytterback väldigt länge. Men defensiv mittfältare är också en position som jag tycker om, säger hon.
Det har varit en väldigt lång resa för kanadensiskan. Hon landade i Malmö igår vid elvatiden, där blev hon upphämtad och fick sova en stund i bilen till Kalmar.
– Innan jag kom hit trodde jag att de flesta inte skulle kunna så bra engelska. Men det går jättebra och alla är väldigt snälla, säger hon.