June Pedersen Miss 100 % på hörnor

Två hörnor och två mål, så fick Piteå IF Vittsjö på knä. Segern kom att skrivas till 3-0 (1-0). Hemmalagets båda första hörnor gav direkt utdelning. Men så har ryktet också spritt sig om June Pedersens speciella skicklighet på fasta situationer.

Det blir automatiskt oro i moståndarförsvaren när June lägger upp bollen för en högerhörna. 1-0 skruvade hon direkt i mål med någon decimeters marginal.
Ur kalabaliken i Vittsjö-försvaret efter Junes andra hörna 20 minuter in i andra halvlek hittade Faith Ikidi luckan för att få in bollen till 2-0 bakom Loes Geurts i Vittsjö-målet.
Sedan dröjde det inte länge innan Clara Markstedt punkterade matchen när hon kom fri och kallt placerade in 3-0.
Clara tillsammans med Fransisca Ortega hade flera fina anfallskombinationer tillsammans.
Jane Ross var Vittsjös farligaste anfallare. Spelmässigt hade Vittsjö greppet fram till första baklängesmålet. Både Jane och senare Sandra Adolfsson hade ett par fria lägen där de dock inte fick kontroll på bollen.

I början av andra halvlek bytte Vittsjö in sin skottska landslagsspelare Ifeome Dieke som gjorde sina första minuter på närmare ett år på grund av långtidsskada.
Vittsjö tryckte på under slutminuterna för att om möjligt spräcka nollan men det gav istållet PIF-målvakten Lydia Williams tillfälle att visa sin klass.
Till bästa spelare utsågs i hemmalaget naturligtvis June Pedersen och i Vittsjö Kendall Fletcher.
Publiksiffran 1.007 är klart godkänt.

Martin 2013-08-25 19:02

Inte alls förvånad, Piteås fasta situationer var hyperfarliga även på Linköping Arena och det kändes livsfarligt varje gång de fick chansen. I o m att utdelningen nog var oförtjänt låg i den matchen tog man igen det här.