Tre tunga poäng för Kristianstad

Kristianstad borta är den bortamatch Kopparbergs/Göteborg fruktar mest av alla. Trots man är topplag lyckades det inte heller på onsdagkvällen blir seger mot skånskorna som via 2-0 tog tre välbehövliga poäng på nedre halvan i Damallsvenskan.
Lorca van de Putte längst t h väntar ut Margret Lara Vidarsdottirs (9) nick i kamå Kopparbergs/Göteborgs målvakt Kristin Hammarström. FOTO: Lennart Månsson, Bildbyrån.

- Jag har bara varit med om att ta en poäng här under mina år som tränare, erinrade sig Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson.

Kristianstads DFF fick en smarkstart med mål redan efter 3 minuter. Linnea Liljegärd gjorde det utan att hon var den som jublade mest.
- Jag är ju kompis med alla i Kopparbergs/Göteborg och det var min allra bästa kompis Anna Ahlstrand som nickade ner bollen till mig efter en rensning. Skottet var nog det hårdaste jag skjutit - men vänstran, d v s fel fot men bollen gick in i bortre krysset, berättade Linnea efteråt.


Kristianstads DFF var på hugget matchens alla 92 minuter.
- De tre poängen var väldigt viktiga for oss och spelarna hade en inställning att det bara var vinst som räknades, säger KDFFs tränare Elisabet Gunnarsdottir.
- Vi hade gjort några ändringar i laget för att få bättre balans och det fungerade.
Den viktigaste var att flytta upp Siv Atladottir på mittfältet. Det gjorde skillnad.

- Nu kan vi glömma att spela om andraplatsen i Damallsvenskan. Vi hade glömt Jitex-matchen och vi ska även glömma första halvlek här i Kristianstad. Den andra var klart bättre när vi gick över till 4-3-3, säger Torbjörn Nilsson.

Och det överraskade tydligen Kristianstad men inte så mycket att det gav något utslag.

Två minuter före halvtid ökade nyförvärvet Lorca van de Putte till 2-0. Hon är back men petade in bollen efter en hörna av Therese Björck. Extra roligt för Lorca eftersom Belgiens förbundskapten satt på läktaren. I övrigt bidrog belgiskan effektivt till att KDFF höll nollan. Kollegan i mitten Mia Carlsson fick pris som bästa spelare och den här måste ha vartit en av hennes bästa i år.

Hedvig Lindahl i målet ska också ha cred. Hon agerade säkert men hade egentligen bara en dykning in vid stolpe i andra halvlek på skott från nyss inbytta Cathrine Dyngvold.

Det är tätt med matcher för Kristianstads DFF, tre på en vecka och därför hushöll Elisabet Gunnarsdottir klokt med bytena för slitna/halvskadade spelare.
- Jag hade hoppats att vi skulle göra tidiga mål och sedan bevaka ledningen. Nu vann vi mycket närkamper när det blev fysiskt spel.

Rufus 2013-09-12 11:38

Vad har hänt med Kopparbergs/Göteborg FC:s form? Spelet man visar upp är ju lika menlöst som avslagen cider... ;)

Mark 2013-09-15 13:06

"Kalla det fotboll: Kopparbergs/Göteborg FC minst gula i år också."