Jitex vill undvika nedflyttning

Jitex slåss med Mallbacken om att inte följa med Sunnanå ner i Elitettan till nästa år. Man står på 17 poäng efter 19 omgångar, medan Mallbacken har 14. Förra året befann sig Mölndalslaget i en liknande situation, och enligt deras tränare Stefan Rehn är det en fördel.

– Det är en fördel att vi har spelare som var med om detta förra året. Det kan man inte säga annat. Men gällande i år så hade vi väl hoppats ligga någon placering högre upp, även om vi inte siktade på någon topplacering.

Nästa match för Jitex är mot Kristianstads DFF nu i helgen. En match som givetvis är mycket viktig. Mallbacken möter nämligen sin nästa match redan utslagna Sunnanå. Ett läge som gör att Jitex bör ta poäng då man räknar med att Mallbacken tar poäng i sin match.
– Vi bör ta poäng då eftersom vi tror att Mallbacken kommer göra det mot Sunnanå. Men Kristianstad är ett duktigt lag, speciellt framåt. De gör mycket mål. Så det kommer nog bli en rolig match också, det brukar det bli mellan oss.

Efter matchen mot Kristianstad är det Jitex tur att möta Sunnanå.
–Sunnanå är en nyckelmatch. Och även om både vi och Mallbacken möter Sunnanå så är skillnaden att vi spelar borta medan Mallbacken har Sunnanå hemma.

Men ända fram till avslutningsmatchen mot Piteå vill han inte tänka.
– Det är så väldigt hypotetiskt. Inför den matchen kan läget ha ändrats mycket i tabellen. Man kan ju spekulera hit och dit men det handlar om att vi måste hålla fokus på en match i taget och inte kolla för mycket på tabellen. Det låter lite tråkigt, men så är det. Viktigt är också att vi vågar försöka vinna och att vi vågar spela ut. Vi får inte bli fega.

Något som är positivt för Jitex är att fiinska landslagsbacken Annica Sjölund är tillbaka efter skada. I senaste matchen fick hon sextio minuters spel. Hennes landsmaninna, målvakten Minna Meriluoto är även hon tillbaka efter skada, lagom till slutstriden.
– Det var en nyttig genomkörare för Annica senast, det känns riktigt bra att ha henne tillbaka. Likaså Minna. Men om vi kommer spela Minna i målet eller Jennifer Falk de sista matcherna är inte bestämt. Vi får se hur det blir.