Fischer om Malmömötet - "Skräckblandad förtjusning"

På lördag spelas det första Champions League-mötet mellan LdB FC Malmö och tyska VfL Wolfsburg. I bortalaget hittar vi en svensk försvarsspelare som har blandade känslor inför möten med hennes forna klubb.
Nilla Fischer ser fram emot mötet med sin gamla klubb LdB FC Malmö
FOTO: Anders Herikson

I somras flyttade Nilla Fischer till Tyskland för att spela med de regerande Champions League-mästarna i Wolfsburg. Fischer lämnade Linköping som hon hade haft som hemmaklubb i drygt ett och ett halvt år. Innan Fischer kom till Östergötland hade hon gjort många säsonger som mittfälltskugge i LdB FC Malmö. På lördag möter hon sin gamla klubb.
- Jag ser på det med skräckblandad förtjusning. Det är ju ett väldigt bra lag att möta, men för mig är det såklart oerhört kul att spela mot dem. Jag möter mina kompisar och får komma till Malmö, säger Fischer om mötet med den gamla klubben.

Den svenska mittbacken och de regerande Champions League-mästarna har stor respekt för de nykorade svenska mästarna. Framför allt deras offensiv.
- Det är ett väldigt bra offensivt lag. Det är bara att titta på Bachmann, Mittag, Melis och Sjögran. Det gäller väl att vi ska störa deras backlinje i uppspelsfasen och stressa dem så de kanske slår någon felpass och vinna boll där, säger Fischer och lyfter sedan fram några profiler i hennes eget lag:
- Vi har också väldigt bra spelare i Gössling och Kessler exempelvis och Alex Popp.

Dubbelmötet mellan LdB FC Malmö och Wolfsburg torde vara en av de mer tuffa åttondelsfinalerna i årets mästarserie. Wolfsburg skall göra allt de kan för att försvara titeln medan LdB FC vill visa att det är ett lag att frukta.
- Som sagt, det är skräckblandad förtjusning för det är två bra lag som möts och det kommer nog bli två bra matcher känns det som. Det lag som gör bäst prestation just precis då tror jag kommer vinna, säger Fischer.

Den första åttondelen spelas på lördag, den andra på onsdag. Mitt i CL-spelet går den årliga Fotbollsgalan av stapeln i Stockholm. Fischer ä, tillsammans med Lotta Schelin favorit till att vinna det prestigefyllda priset Diamantbollen som årets svenska fotbollsspelare. Frågan är om skånskan kan närvara vid galan?
- I och med att vi spelar lördag – onsdag blir det ju svårare att åka på den. Jag tycker det är en trevlig tillställning och hade absolut velat gå. Men det är coachen som bestämmer, jag har skickat iväg frågan till honom och om jag får vill jag gå.

Men före Fotbollsgalan väntar alltså LdB FC i Malmö. Om Wolfsburg ska lyckas försvara titeln i Champions League måste det skånska hindret. klaras av