Finsk landslagsmålvakt till Tyresö

Den finska toppmålvakten Tinja-Riikka Korpela har skrivit ett två-årskontrakt med Tyresö FF. Tinja kommer närmast från norska Toppserien och spel i Champions League laget Lilleström SK Kvinner. Dessutom meddelar klubben att man fått bekräftat att Whitney Engen, Meghan Klingenberg och Christen Press återvänder till Tyresö i början av februari för att förbereda sig för vårens spel i Svenska Cupen, Allsvenskan och Champions League.

Tinja-Riikka har representerat Finland i 2006 FIFA U-20 Women's World Championship och gjorde sin A-lags debut i mars 2007 mot Sverige i Algarve Cup. 2009 när Finland arrangerade EM var Tinja-Riikka Finlands förstemålvakt och även inför EM i Sverige i år var Tinja Finlands förstemålvakt.

Champions League erfarenhet har Tinja-Riikka sen tidigare då hon spelade med FC Honka.
I år var Tinja-Riikka skadad när LSK-Kvinner förlorade mot LdB FC i Champions League vilket innebär att hon kan representera Tyresö i vårens CL.

Under 2013 fick Tinja motta Finlands motsvarighet till Diamantbollen och Tinja-Riikka själv är mycket tydlig med sitt eget mål – att bli världens bästa målvakt.

Tyresös tränare Tony Gustavsson kommenterar:
– Jag är mycket nöjd med att klubben lyckats knyta Tiinja-Riikka till klubben och hon blir en viktig pusselbit i det långsiktiga omställningsarbete som sker parallellt med det kortsiktiga, vår Champions League satsning under våren. Tiinja-Riikka är rutinerad, har bra fötter, är bra i luften och använder sin fysik på ett mycket bra sätt. Att Tiinja-Riikka dessutom har en hunger och är beredd att lägga ner den tid som krävs för att ta nästa steg och utmana om att bli bäst i världen säger en hel del om hur bra värvningen är för laget och klubben, säger han på Tyresös hemsida.

Martin 2013-12-10 23:10

En bra värvning av Tyresö som kommer få ett mycket starkt lag även nästa säsong. Samtidigt är det lite kul att en målvakt som var aktuell för LFC nu återfinns i just Tyresö.

Frågan man ställer sig är om det var LFC som insåg slaget förlorat då Tyresö kan erbjuda mer "€", något som skulle tyda på att Korpela är den bättre av de två, eller om LFC helt enkelt ansåg att Fraine var det bättre alternativet och Tyresö så att säga blev andra alternativet för den finska landslagsmålvakten.

Hur som kan man konstatera att det kommer finnas massor av riktigt bra målvakter i nästa års damallsvenska vilket i alla fall jag tycker ska bli riktigt roligt.

Rufus 2013-12-11 00:00

...och "de riktigt bra målvakterna" är alla utländska... När stormar Susanne Nilsson och hennes infödda generation fram?