Algarve en rehabresa för många

Att säga att Sveriges damlandslag är laddat inför årets Algarve Cup vore en överdrift. Det blir mycket rehab - i synnerhet för de uttagna anfallsspelarna.

Det gäller Lotta Schelin, ljumske och förkylning, Olivia Schough, knä, Kosovare Asllani, lårkaka och Emma Lundh, halsfluss.
- Asllani och Lundh bör vara i full träning redan på tisdagen. För Schelin och Schough gäller dag för dag, säger landslagsläkaren Mats Börjesson till svenskfotboll.se.
Första matchen i Algarve cup blir på onsdagen mot Danmark.
Sofia Jakobsson är för tillfället enda helt friska anfallare. Möjligen kan också Antonia Göransson spela forward.

GambitSWE 2014-03-03 18:05

Nice, man tar ut fyra spelare som man dedikerar som forwards, och så är alla sjuka/skadade samtidigt... Ibland kan man ju undra hur det tänks där borta i östra Sverige.

Martin 2014-03-03 19:56

Ja hade det inte varit bättre att låta Hurtig + Blackstenius testa på hetluften lite istället för att chansa med skadade/sjuka spelare. I o f s kanske man ska vara glad att det är så få LFC-spelare i truppen med tanke på skadeläget man har i laget.

roger krantz 2014-03-04 14:50

Vilka signaler skickar man till övriga landslagsaktuella spelare när man tar ut spelare
som är skadade sedan tidigare. Den här typen av laguttagningar kan man göra inför stora mästerskap med vissa viktiga spelare som tillför gruppen energi både på och utanför planen. Är man skadad ersätts man av en ny och hungrig spelare, inget konstigt med det.

roger krantz 2014-03-04 14:50

Vilka signaler skickar man till övriga landslagsaktuella spelare när man tar ut spelare
som är skadade sedan tidigare. Den här typen av laguttagningar kan man göra inför stora mästerskap med vissa viktiga spelare som tillför gruppen energi både på och utanför planen. Är man skadad ersätts man av en ny och hungrig spelare, inget konstigt med det.

mia.e. 2014-03-04 20:28

Om man utgår från att landslaget bara består av elva spelare och att det är de precis och enbart de som i någon av Algarve-matcherna står ute på planen, så är det möjligt att det kan verka "fel" att spelare som i detta ögonblick i dag inte är fullt 100% är med, men som det är nu är väl Algarve också upptakten till kvalspelen framöver? Laget behöver träffas och komma ihop som lag också, i träning, efter förmåga (och i närvaro) för de som är krassliga i dessa dagar, i matcher, för de som plockas ut för dem, i upplägg av nytt spelsystem, taktiksnack, planering framåt också, individuella träningsplaner de kan ha och diskutera, om de har sådana, allt vad det kan vara. Så visst måste väl de vara med, tycker man. Algarve är väl absolut ett tillfälle också för de nya som nu är uttagna att också få speltid, om det blir så. Om Lotta Schelin behöver sitta på bänken, eller på läktarplats, matchen som nu är aktuell eller samtliga matcher om någon förkylning el sträckning känns av, ska hon göra det. Vi behöver henne när hon är kurerad! Det är väl ingen som väntar några jättedåd detta år, just nu. Viktigast är att spela, bygga och tänka framåt för året som kommer. Låta kända namn vila (eller ta mindre del av träning/match) om de behöver det just nu.

Hurtig och Blackstenius ÄR ju med i landslagskretsen, vad jag tycker är helt tydligt, men vad jag förstår eller gissar är målet för dem att kliva in inför kommande mästerskap vi hoppas på - och dit är det ännu tid (och vilka de nu kan bli för Hurtig och Blackstenius m fl, hur landslagledningen avgör). Håller helt och hållet med vad man läser om att yngre spelare ska ha tid att bygga upp rätt styrka och vad de kan behöva för att "stå pall" i hetluften, som man gissar kan slita rätt bra på kroppen och ge en del rejäla tacklingar/påfrestningar på fötter, knän och allt vad det är. Finns ingen anledning att utsätta yngre spelare, som kan ha mer att utveckla och som många hoppas se mycket av framöver, onödigt tidigt för tyngre påfrestningar, onödiga skaderisker när de HAR speltid - och spelglädje/framgång - i de andra svenska landslagen. Ingen som tvivlar på kvalitén hos spelare som Hurtig och Blackstenius, namn som redan figurerat och finns i kretsen kring landslaget.

Tanken vi har om bänken (eller att som del av landslagskretsen vara utanför senaste uttagningslistan) som en plats som skulle säga något om en spelares värde eller kvalité som spelare är vad jag förstår, om man ser till internationell fotboll (typ USA :) , etta i rankingen och även i promotion av sporten), inte längre aktuell. Bänken kan vara ett riktigt powerhouse för ett landslag och spela en viktig och strategisk roll i olika matcher. Hurtig eller någon annan lovande spelare på bänken, eller upptagen i någon av de andra landslagen, tänker jag betyder "det kommer mera"...