Tungt för BP, smakstart för Kvarnsveden

Brommapojkarna har fått en tung start på debutåret i Elitettan. De två inledande matcherna har slutat med förluster. Idag förlorade man hemmapremiären på Grimsta IP mot Kvarnsveden med 2-0 efter 1-0 i halvtid. 131 personer var och tittade på matchen. Gladare för Kvarnsveden som är obesegrat.
Marie Salander nickar in 1-0 till Kvarnsveden. FOTO: Anders Henrikson

Första halvlek präglades av slarv, tufft spel och långa höga bollar. Så mycket skönspel var det inte i den här matchen.
BP:s Tempest-Marie Norlin var bra i första halvlek och skapade chanser både för sig själv och sina lagkamrater. Tyvärr för BP var avsluten alldeles för dåliga. Den första chansen skapades efter en dålig bakåtpassning till Kvarnsvedens målvakt Michele Dalton som inte kunde ta bollen. Istället tog Norlin den, tittade upp och hittade Sanna Norlander som sköt utanför. Den andra chansen hade Norlin själv när hon kom fri med målvakten och försökte placera in bollen i mål, men även denna gång var avslutet för dåligt så målvakten kunde rädda ganska enkelt.

I den sextonde minuten fick Kvarnsveden frispark nere vid kortlinjen på höger sida några meter utanför straffområdet. Frisparken slogs av Fredrika Eriksson in mot mål där Marie Salander mötte med pannan. Nicken gick in i mål. Kvarnsveden tog ledningen med 1-0.

BP hade kanske fler avslut på mål, men anfallen kändes inte farliga. Avsluten var för dåliga och spelarna tog alldeles för lång tid på sig när man hade boll så att Kvarnsveden lätt kunde erövra den. BP har samma problem som de flesta andra lag som går upp en serie, ett för lågt tempo och är för dåliga avslut..

1-0 till Kvarnsveden stod sig till paus.
Redan två minuter in i andra halvlek avgjordes matchen helt när Darcel Mollon, Kvarnsvedens snabba forward, sprang på en lång boll på vänsterkanten som inte många trodde att hon skulle hinna ikapp, men det gjorde hon. Darcel slog in bollen till Julia Strahl som inte gjorde något misstag utan satte bollen i mål. Strahl gjorde mål i andra matchen i rad. Om inte denna match vore avgjord innan så var den det nu.

I 52:a minuten trodde dock många av de 131 att det var reducerat efter att Tempest-Marie Norlin snyggt styrt bollen i mål, men det blev avblåst för offside.

Närmare än så kom aldrig BP. Kvarnsveden vann för att man var effektivare och lite tyngre.

Mål: 0-1 Marie Salander (16), 0-2 Julia Strahl (47).
Publik : 131

Text: Eva Fransson