Första segern för Tyresö

Tyresö kom till Åbyvallen i Mölndal lika poänglöst som Jitex men tog sina tre första genom 3-0-segern. Det var samma resultat som mot Birmingham i Champions League.
5 Nickduell mellan Filippa Curmark,Jitex BK och Caroline Seger,Tyresö. FOTO: Mats Andreasson.

De drygt 500 på läktarna fick se Marta delaktig i alla målen, första och tredje samt hörnläggare till Line Röddiks 2-0 på nick vid bortre stolpen. Christen Press var med och den 8 maj ska hon spela landskamp för USA mot Kanada i Winnipeg. Truppen togs ut på onsdagen, där ingär även Meghan Klingenberg (som inte var med i Mölndal) och Whitney Engen.

Gästerna visade upp ett piggt och rappt spel, som hemmalaget inte riktigt hängde med utan fick jaga mycket boll.
Jitex fick visserligen sitt spel att stämma bättre i den andra halvleken, då både Marta och Caroline Seger lämnat banan, men man var egentligen aldrig riktigt nära ett mål, förutom några farliga hörnor. De skott som gick på mål avvärjdes ganska enkelt att Carola Söberg.
Om det håller säsongen ut lär Jitex målvakt Jennifer Falk ligga väl till för pris som årets genombrott. Hon svarade åter för flera prakträddningar som höll ner Tyresös segersiffror.

Taggar: ,
mia.e. 2014-05-01 13:35

Härlig bild till texten, den fjärde av de "små" bilderna: 'Nämen stopp här nu' :)

"Caroline Seger tv tar sig förbi Amanda Östervall. Foto: Mats Andreasson. Bild 4 av 4"

Har lite klassiker varning över sig, den bilden. Läste på efd.se att de startat ett samarbete med duktiga fotografer ("Elitfotboll Dam i samarbete med Bildbyrån", text på efd.se,11 februari 2014). Låter kul och positivt. Fina bilder framöver.

Silverstolpe 2014-05-02 12:48

Ett påpekande.

"Truppen togs ut på onsdagen, där ingär även Meghan Klingenberg (som inte var med i Mölndal) och Whitney Engen."

Klingenberg fick ett gult kort i 41', följaktligen var hon i Mölndal.