Viktigt bottenmöte i Mölndal

I Damallsvenskans sjätte omgång ställs två lag som hittills inte lyckats vinna en enda poäng så här långt mot varandra, ett riktigt bottenmöte alltså mellan Jitex/Mölndal och AIK.I den femte omgången lyckades Sofia Erlandsson i Jitex Mölndal med att spräcka nollan i målprotokollet. Det har helgens motståndare AIK inte klarat av.

På upptaktsträffen tippades Jitex som det mest givna laget att åka ur Damallsvenskan med det unga laget har även om man inte vunnit klarat av uppgiften utan att få något totalras i någon match. 1-11 i målskillnad på fem matcher vittnar om det. Hur har ni hanterat det tryck som det ändå brukar bli när man inte vinner någon match. Frågan ställs till Jitex Mölndals tränare Anders Holmvén?
– Vi visste läget när vi startade Damallsvenskan och har anpassat oss efter detta. Vi tar en match i taget och försöker hitta någon positiv sak som hänt och jobba vidare med det. Tjejerna är unga men otroligt entusiastiska och framför allt sugna på att spela fotboll och lära sig mer. När vi ställdes mot Tyresö såg jag ingen rädsla utan mer en hälsosam respekt och känslan av att de stod inför ett äventyr som de absolut inte ville missa. Alla tyckte det var en stor upplevelse att ställas inför dessa stora spelare och få en chans att mäta sig med dem, så förlusten med 3-0 var inget de hängde upp sig på, utan det var mer tjat om vilken kvalitet motståndarna hade i vissa moment. Aha-upplevelser som dessa kan vara bland mest motiverande man som spelare kan få.
Nu väntar AIK som liksom ni ännu inte tagit poäng och precis som ni själva nu ser sin chans att äntligen spräcka den nollan. Vad blir avgörande för att Jitex Mölndal ska lyckas vinna på hemmaplan?
– Det blir förstås att göra mål. Vi spräckte ju den nollan sist och har jobbat vidare på att hota mer när vi är inne i boxen. AIK spelar bra fotboll, har en bra centrallinje men har ännu inte fått någon utdelning då de också haft problem att skapa vassa målchanser. Så det är två lag som brottas med samma problem och det som löser detta bäst vinner på söndag. Vi ska göra allt vi kan för att ta poäng, lovar tränare Holmvén.

Taggar: ,