Kvarnsveden spräckte Sunnanås hemmanolla

– Vi kom hit och sade före matchen att vi skulle vara väldigt nöjda om vi kunde åka hem med en poäng. Nu blev det tre. Det erkände tränaren i Kvarnsveden Lars Ericsson efter en mycket jämn uppgörelse mot Sunnanå i Skellefteå. Kvarnsveden vann den jämna matchen med 0–1 (0–1). Det var Sunnanås första förlust på hemmaplan.
Kvarnsvedens målvakt Michelle Dalton dominerade sitt straffområde och tog allt. Här kniper hon bollen efter en hörna. FOTO. Ola Theander.

Inför matchen hade både Sunnanå och Kvarnsveden tolv poäng och alla förväntade sig en mycket jämna match. De förväntningarna kom verkligen inte på skam. Båda lagen hade flera chanser och i den första halvleken var det Sunnanå som kom fram lättast mot och i motståndarens målområde.

Men Kvarnsvedens målvakt Michelle Dalton var helt dominerande inom sitt område och tog hand om både hörnor och inlägg. Hon var mycket duktig i luften.

Hennes kollega i Sunnanås mål, Sussie Nilsson gjorde i 24:e minuten en misslyckad spark som hamnade framför fötterna på Kvarnsvedens Elin Danielsson. Hon gjorde inte något misstag och det målet blev också Kvarnsvedens segermål.

I andra halvleken ställdes Sunnanås nya backlinje på ordentliga prov. Kvarnsvedens Darcel Mollon ställde till mycket bekymmer för Sunnanå som dock höll måttet.

– Vi hade två ordinarie försvarsspelare borta och Frida Karlsson, som aldrig spelat mittback tidigare, gjorde det mycket bra, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen. Han var inte alltför besviken efter matchen eftersom Sunnanå höll spelet väl uppe under alla 90 minuterna.

– Vi förlorade mot ett bra lag. Vi har ju tippat Kvarnsveden som seriesegrare, säger han.

Lasse Ericsson i Kvarnsveden var naturligtvis också nöjd.
– Jag är mycket nöjd med laginsatsen. Vi har tränad hårt och jobbat lika hårt för att verkligen jobba tillsammans och då blir det också bra resultat, säger han.

Båda lagen har tuffa träningar.
– Vi brukar kunna pumpa slut på motståndarna de sista 20 minutrarna i matcherna. Men det gick absolut inte mot Sunnanå, säger Lasse Ericsson respektfullt.

Martti Tikkanens spådom att Kvarnsveden ska vinna serien, ställer han sig skeptisk till.
– Jag tror inte vi är mogna. Under försäsongen och träningsmatcherna visade det sig att vi nästan fick gå ut och köpa en egen boll i halvlek eftersom vi inte fick låna den någon gång. Det är ett väldigt stort steg att ta för att klara sig i damallsvenskan.

Text: Ola Theander