Hammarby och Kvarnsveden oskiljaktliga

På ett riktigt varmt Kanalplan i Stockholm var det toppmöte i Elitettan mellan Hammarby och Kvarnsveden. Båda klubbarna siktar på en plats i Damallsvenskan nästa år. Inför dagens match låg Kvarnsveden tvåa och Hammarby trea i tabellen. Så är det även efter dagens match eftersom den slutade 1-1 (0-1). Målskyttarna var Petra Larsson på straff för Kvarnsveden och Emma Jansson för Hammarby inför 284 åskådare

.

De första minuterna i matchen var det Hammarby som dominerade, men utan att göra något mål eller skapa några farliga målchanser. Kvarnsveden satsade på bollar mot snabba och målfarliga Darcel Mollon. Idag hade hon det ganska svårt eftersom hemmalagets backlinje var lika snabb. Det skapades inte många målchanser i första halvlek. De som skapades kom efter slarv av någon motståndare. Hammarbys Elina Johansson fick en chans efter drygt halva halvleken men sista bollkontakten var för dålig så att målvakt Michele Dalton tog hand om bollen istället. I slutet av halvleken var det Darcel Mollon som fick en bra målchans efter lite slarv i Hammarby-försvaret, men ett stressat avslut gick utanför mål.

i första stopptidsminuten av första halvleken gick kaptenen Helén Eke in för hårt i en duell i straffområdet mot Darcel Mollon. Domaren hade inget val än att dömma straff till bortalaget. Petra Larsson stegade fram till straffpunkten och slog bollen säkert i mål bakom Emelie Ekman som gick åt rätt håll, men bollen var för långt ut mot stolpen för att hon skulle kunna ta den.

I 54:e minuten gjorde Emma Jansson mål, men det var blåst för offside innan. Fram tills det var 20 minuter kvar av matchen fanns det egentligen inget som talade för att Hammarby skulle kvittera. Men i 74:e minuten kom den genom Emma Jansson. Den här gången var det inte offside. Ellen Gibson slog en fin genomskärare till Elina Johansson på vänstersidan i straffområdet. Målvakt Michele Dalton väntade nog på skott från Johansson, som istället passade in bollen till Emma Jansson som slog in den i tomt mål.

Hammarby hade några chanser att göra segermålet i slutet av matchen men Michele Dalton i Kvarnsveden höll tätt resten av matchen.

Det var inte särskilt välspelat för att vara ett toppmöte, kanske på grund av värmen, men oavgjort borde kännas välförtjänt av båda lagen.

Mål: 0-1 Petra Larsson (straff) (45+1), 1-1 Emma Jansson (74). Publik 284.

Text: Eva Fransson