Kvarnsveden pumpade ner Bollstanäs

Kvarnsveden bärgade alla poäng genom 3-1 (1-1) mot Bollstanäs. Lisa Elljans 2-1 mål med kvarten blev avgörande. På stopptid gjorde man också 3-1.
: Jennifer Johansson, Lisa Elljans och Elin Danielsson gjorde målen för Kvarnsveden.

Hemmalaget fick en smakstart då man redan efter tre minuter hade placerat in en boll bakom Pernilla Ebberyd efter lite flipperspel i gästernas straffområde. Jennifer Johansson var klinisk i bortre hörnet när hon fick chansen lite till skänks. Att serietvåan då skulle bara rulla på mot nykomlingen var det låga odds på. Förmodligen trodde nog spelarna det själva för efter målet blev det istället det omvända, mycket boll för ett hårt löpande Bollstanäs.

Det skapades inte speciellt många chanser överhuvudtaget i matchen, men bortalaget hade två bollar i ribban, en via en nicktouch mot eget mål av hemmalagets Marie Salander som så när dalade in men Michelle Dalton sträckte ut i sin fulla längd och lyckades få bollen ribba ut. Den andra ribbträffen kom från Julia Ekholm, ytterback i Bollstanäs och mycket pigg i första halvlek. Darcel Mollon, den eleganta forwarden i Kvarnsveden hölls i strama tyglar av ett mycket väloljat försvar hos bortalaget. Att hålla Mollon helt borta ur en matchbild är nog omöjligt och ett par lägen hann hon med dock utan nätkänning.

Bollstanäs försökte med djupa bollar på sina forwards och ett försök resulterade i en indirekt frispark djupt i straffområdet då domaren bedömde situationen som hemspel till Dalton som hann skopa upp bollen.
Att Bollstanäs Ida Hedstad har ett av Elitettans hårdaste skott fick Kvarnsvedens försvarsmur erfara som inte kunde avvärja och kvitteringen var ett faktum, inte alls oförtjänt i det läget.
Kvarnsveden tvingades till tidigt byte i första då deras duktiga speluppläggare Petra Larsson tvingades utgå.

Hemmalaget fick en gyllene chans att återta ledningen då man tilldömdes en straff på stopptid i första, men den utmärkta målvakten Ebberyd räddade Marie Salanders ganska svagt slagna straff.
- Första halvlek var dålig från vår sida. Att springa och jobba hårt som är vårt adelsmärke funkade inte alls, en och en i stället för som ett lag sa Michael DeWit i Kvarnsvedens tränarstab.
- Mellan deras mål och vårt mål är vi bra, analyseradeBollstanäs tränare Linda Fagerström..

Andra halvlek blev en lång väntan för hemmapubliken på ett ledningsmål. Dalalaget pressade hårt på Bollstanäs speluppbyggnad och bortalaget kom inte till ett enda avslut i halvleken. Man fick ett par hörnor, det var allt.
I den 76:e minuten lyckades Darcel Mollon kom runt på sin kant och spelade ett perfekt inlägg som Lisa Eljans kunde styra in. Minuter dessförinnan hade Mollon varit ren med Ebberyd som dock avvärjde.
Bollstanäs försökte med trebackslinje att få till stånd kvittering, man flyttade upp sin mittback Malin Engdahl på mittfältet men chanserna uteblev.
På stopptid kunde sedan Elin Danielsson göra 3-1. Elin byttes in i andra och blev en riktig injektion för hemmalaget med sina löpningar i Bollstanäs försvarslinje.
- När vi satte mer press i andra fick de mindre tid och då tog vi över. Möjligen trodde vi att det skulle gå lätt efter ett så tidigt ledningsmål, men vi fick de tre poäng vi var ute efter sammanfattade DeWit.
- Jag tycker att våra äldre och rutinerade gör det de ska men vi måste få upp fler på den nivån om vi ska kunna klara en hel som hel sådan här match. I andra halvlek får vi ju inte tag i bollen avslutade en besviken Fagerström.