Jätteras för Jitex i derbyt

Derbyt mellan Kopparbergs/Göteborg och Jitex blev vare sig jämnt eller spännande. Det slutade hela 8-0 till Kopparbergs/Göteborg. Göteborg bjöd på ett riktigt oväder precis innan matchen började och möjligtvis ändrade det förutsättningarna litegrann. Hemmalaget tog tag i taktpinnen från början och redan efter 1.03. gjorde Beata Kollmats
Jitexarna Soffia Gunnarsdottir och Malin Torén på var sin sida om Marlene Sjöberg försöker stoppa. FOTO: Carl Sandin, Bildbyrån.

Precis den inledning Jitex inte ville ha, antar jag. Sedan fortsatte Kopparbergs/Göteborg att producera målchanser. Manon Mellis hade bl.a ett rykande skott som gick tätt över ribban. Och i den 20:e minuten fick hon göra mål också. Framspelningen stod inbytta Annica Sjölund för. Kopparbergs/Göteborg kom runt alldeles för lätt på kanterna och efter 38 minuter utökade Sara Lindén till 3-0. Redan där var matchen avgjord. Kvällens skott stod Anna Ahlstrand för som dundrade in 4-0 i den 40:e minuten. Tyvärr drabbades Andrine Hegerberg av en smäll på vaden och fick utgå efter 30 minuter. Även Sabrina Viguier fick en smäll på näsan men fullföljde matchen

. Jitex då? Ja, mittbacken Emely Zurrer visar att hon är en högklassig mittback. Dte vägde lite för lätt i närkamperna i den första halvleken. Filippa Curmark kämpade längst fram men fick i ärlighetens namn inte många bollar att jobba med.

Andra halvlek startade med att Kopparbergs/Göteborg tog kommandot igen från start. Efter 58 min gjorde Sara Lindén mål efter fint väggspel med Manon Mellis. Jitex målvakt Jennifer Falk gjorde många bra räddningar. Hon har gjort en bra säsong i år men får väldigt mycket skott emot sig i match efter match. Regnet avtog lite i andra halvlek men Kopparbergs/Göteborg malde på och nöjda sig inte med 5-0 utan fortsatte skapa chanser. Jitex fick mest ägna sig åt att jaga boll och den sista passningen fram till avslut ville inte riktigt komma. Jitex Mölndal har ett tufft år och kommer få kämpa i varje match för att kunna ta sina första poäng.
I den 77:e minuten sköt Lieke Martins ett bra skott men Jennifer Falk i Jitex-målet slängde sig och nådde bollen precis.

Det måste kännas skönt för Kopparbergs/Göteborg att äntligen få göra mål och skapa många chanser. Kvällens publiksiffra var 485 personer och de fick se en tillställning som aldrig riktigt blev någon match. I den 81:e minuten utökade Sara Lindén målskörden med sitt andra mål för kvällen. 6-0! Hela laget gjorde en bra match med lite extra plus för Sara Lindén och Lieke Martins. Anna Ahlstrand är duktig på innermittfältet och Marlene Sjöberg var också bra.
I den 85:e minuten gjorde inbytta Sofia Skog med ett snyggt skott. 7-0. Detta var ingen munter föreställning för stackars Jitex. Det är bara att glömma denna matchen och ta nya tag. Det blev även 8-0 till slut genom Lieke Martins med ett skott som ändrade riktning på en Jitex-spelare och ställde en chanslös Jennifer Falk. Sammanfattningsvis var det en skön och efterlängtad seger för Stefan Rehns Kopparberg/Göteborg. Kvällens drottning blev Sara Lindén med sina tre mål.

Text: Ola Gustafsson