Kvarnsveden besegrade Mallbacken

Kvarnsveden blev det första laget i Elitettan att besegra Mallbacken. Hemma på Ljungbergsplanen nickade mittfältaren Sabrina Henriksson in 1-0 som blev segermålet i den andra halvleken.

– Det var mycket kamp och en bra match mellan två bra lag, jag får lov att säga att det var den bästa damfotbollsmatchen som jag har varit involverad i, säger tränaren Lasse Ericsson som var väldigt nöjd med sitt lag.

Det kom att bli en väldigt jämn match när elitettans två bästa lag Kvarnsveden och Mallbacken mötte varandra på Ljungbergsplanen i Borlänge. Efter den första halvleken var ställningen 0–0.
Det kom att handla mycket om kamp på mittplanen och inga direkta målchanser, som sig bör när två jämna motståndare möter varandra.

– Det vart inget direkt skönspel utan matchen var tuff och hård och ett oavgjort resultat hade speglat det hela, säger Mallbackens lagkapten Frid Broström.

Ja, ett oavgjort resultat, hittills obesegrade Mallbacken kom nämligen att åka på sin första förlust i elitettan. Tidigt i den andra halvleken höll sig Kvarnsvedens mittfältare Sabrina Henriksson framme på en frispark, hon gick upp på den och kunde nicka in det som kom att bli det matchvinnande målet.

– Det var en väldigt intensiv match med hårt jobb och tuffa dueller från båda lagen. Jag tycker att vi låg väldigt bra och disciplinerade i vårt försvarsspel, vi bjöd inte direkt på någonting, säger lagkaptenen i Kvarnsveden Jennifer Jonasson. Tränaren i Kvarnsveden Lasse Ericsson var nöjd med lagets insats.

– Det här var bra för självförtroendet och veta att vi kan röra på de bästa lagen, det har varit si och så med det, jag har vetat om att vi är bra men spelarna måste själva förstå det, vi måste våga tro på varandra. Vi har jobbat mycket hårt för det här och jag tycker att vi fullföljde matchplanen till fullo idag.

Mallbackens Frida Broström igen;
– Jag tycker att vi alla kämpande på matchen igenom, det var ingen som gav upp utan vi körde på tills slutsignalen. I det stora hela var den en bra match, säger Frida Broström.

Jennifer Jonasson fick slutordet;
– Det var ett ställningskrig och jag tycker att vi vann rättvist då vi var det bättre laget ikväll, säger Kvarnsvedens lagkapten.

Text: Anders Andersson