Semi men inte längre för Umeå och Örebro

I den första semifinalen i F17 Gothia CupTrophy blev det för tufft för Umeå IK som fick se sig besegrad av ett snäppet bättre San Gabriel som vann med 2-0. Även Örebro fick säga tack för sig då Paris Saint-Germain efter en jämn semifinal, tog den andra finalplatsen efter seger med 3-1.

San Gabriel öppnade upp tidigt mot Umeå IK och tog ledningen med 1-0. Umeå hade svårt att hänga med och var inte lika vassa i anfallsspelet som spanjorskorna. Inte heller i andra halvlek lyckades Umeå IK riktigt komma åt San Gabriel.
Det var ett allt tröttare Umeå som vi såg på planen. Umeå hade några bra avslut på mål i slutet av andra halvlek men när spanjorskorna gjorde 2-0 fick Umeå det ännu tuffare och lyckades inte ta sig igenom San Gabriels backlinje.
Närmare än en svidande målchans som gick strax utanför mål, kom Umeå IK mot San Gabriel som torg sig till final efter vinst med 2-0.

Paris Saint-Germain hade det desto tuffare mot ett taggat Örebro i den andra semifinalen. Örebro öppnade upp med ett ensamt läge efter dryga tio minuter. PSG svarade hårt och tog strax därefter ledningen med 1-0 efter ett vackert framspel till en bredsida in i mål.
Men Örebro fortsatte sätta emot och genom tufft jobb mot fransyskorna och fick man med sig ett par frisparkar efter en del småfula tröjryckningar från PSG.
Med tio minuter kvar av första halvlek reducerasw så Örebro till 1-1 när man fick helt rent framför mål och enkelt kunde placera in bollen i hörnet.

I andra halvlek lade Paris Saint-Germain in ytterligare en växel och Örebro fick stundtals svårt att hänga med i tempoväxlingen. PSG gjorde 2-1 och 3-1 med knappt tio minuters mellanrum och Örebro föll ner allt mer i spelet.
PSG hadenågra riktigt bra chanser som Örebro dock kunde undanvärja. Samtidigt lyckas man inte komma förbi Paris Saint-Germains försvar.

Matchen slutade alltså 3-1 till PSG som möter San Gabriel i finalen i F17 Tips Elit Trophy imorgon.

Fakta
SAN Gabriel CD - Umeå IK 2-0
Målgörare: Natalia Campos Alcantara (14); Natalia Sanahuja Forte (57)

Paris Saint Germain - Örebro SK 3-1
Målgörare: