Mallbacken åter att känna igen

0-7 och 1–5 mot Djurgården respektive Hammarby. Inga direkt muntra resultat för serieledande Mallbacken på bortaplan. Men idag studsade Jäntan tillbaka och kunde hemma på Strandvallen besegra serietrean Kvarnsveden med 3–0 (2–0).

– Vi låg rätt i vårt försvarsspel och hittade tillbaka till spelet, förklarar lagkaptenen Frida Broström.

Efter Mallbackens två senaste matcher i Elitettan som hade resulterat i två tunga förluster mot Djurgården och Hammarby var det nog många som höjde på ögonbrynen. Laget gick inte att känna igen och idag väntade hemmamatch mot serietrean Kvarnsveden, ett lag som smyger bakom Mallbacken och Hammarby. Det var upp till bevis för värmlänningarna på Strandvallen.

Det var också ett helt annat hemmalag som publiken fick se och efter ungefär en kvart i den första kunde Mimmi Larsson ge jäntan ledningen.
Anfallskollegan och nyförvärvet under sommaren Madelen Janogy kunde sedan i den 39:e utöka ledningen till 2–0. Då ska ni veta att gästande Kvarnsveden hade mycket boll i början av matchen utan att skapa några farligheter.

– Vi låg högt upp med vårt försvarsspel, var aggressiva och kunde vinna många bollar och ställa om på dem med Mimmi Larsson och Madelen Janogy i djupled. De var oerhört kvicka och snabba därframme, berättar lagkaptenen i Mallbacken Frida Broström.

I den andra halvleken kunde Mimmi Larsson öka till 3–0 som kom att bli slutresultatet. Mallbacken hade matchen och studsade därmed tillbaka upp på vinnarspåret.

– Det kändes som vi var tillbaka i gammalt gott slag, vi vet att vi är trygga hemma på Strandvallen och det ska mycket till om vi ska förlora här, säger Frida Broström som ger beröm till alla lagkamraterna.
– Hela laget gjorde det bra idag, alla lagdelarna spelade bra.

Närmast väntar Hovås Billdal hemma för Mallbacken medan Kvarnsveden har en nyckelmatch mot Sunnanå hemma.

Text: Anders Andersson

Kjell Ericsson 2014-08-16 20:09

Inte för att jag vill vara petimeter men 7-1 förlorade Mallbacken mot Djurgården och 5-0 mot Hammarby. Rätt ska vara rätt.