Konkurs bakgrund till nytt TV-avtal

Avtalet mellan Elitfotboll Dam (EFD) och Kentaro AG rörande medierättigheter, vilket skulle ha gällt fram till och med 2015, har avslutats i förtid på grund av Kentaro AG:s konkurs.Nu har TV4-Gruppen och EFD tecknat ett nytt avtal om medierättigheter som gäller, med omedelbar verkan från undertecknandet och fram till 31 december 2015, skriver EFD i ett pressmeddelande.

- Vi ser det som mycket positivt att vi har tecknat ett nytt avtal med TV4-Gruppen som innebär att TV4-Gruppen kan fortsätta att sända matcher i Damallsvenskan under 2014 och 2015, säger Linda Wijkström, generalsekreterare EFD.

- Vi är glada över att vi tillsammans med EFD nu har ingått ett nytt avtal som är bra både för svensk damelitfotboll och för våra tittare. Det nya avtalet stärker vårt långsiktiga samarbete kring svensk damfotboll och visar också hur viktigt det är med en direkt och nära dialog med rättighetsinnehavaren, säger Casten Almqvist från TV4-Gruppen.

le méchant 2014-09-21 06:40

Går det att få mer konkret information om vad TV-avtalet innebär, förutom det snömos som presenteras ovan? Kommer TV-matcherna fortfarande att visas i TV4 Sport, eller i någon annan kanal i TV4s kanalutbud?

Calle 2014-09-20 19:28

Hur ser man på tv utan att betala?