FIFA har svängt i försäkringsfråga

Kvinnliga fotbollsspelare har tidigare inte omfattats av Fifas försäkringsskydd när de spelat landskamper. Elitfotboll Dam, de svenska elitklubbarnas organisation agerade med en skrivelse.

Det var i januari 2013 som Elitfotboll Dam gjorde en skrivelse till FIFA för att lyfta frågan om anledning till att damernas A-landslag inte inkluderades i det försäkringsprogram, Club protection programme, som FIFA har för herrlandslagsspelare i samband med landskamper.
Svaret från FIFA till EFD innehöll bland annat att de inte hade haft tanken att ta in damerna i programmet med anledning av att det är för lite pengar på damsidan men att de skulle se över frågan.

Enligt EFD har nu FIFA inkluderat damerna i försäkringsprogrammet från och med VM i Kanada 2015.
– Hur upplägget i detalj ser ut vet vi i dagsläget inte, men vi ser det som positivt att FIFA har omvärderat frågan och inkluderat damerna, säger Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll Dam i ett pressmeddelande.

Nästa steg är att följa upp hur försäkringen är uppbyggd för att se till att den är på bästa möjliga sätt täcker eventuell skada samt bortfall från fotbollen för spelare och klubb,

Thorsten Frennstedt 2014-09-30 19:46

...inte hade haft tanken att ta in damerna i programmet med anledning av att det är för lite pengar på damsidan...
Det var ju också ett argument, att det är för litet pengar på damsidan. Första gången man har hört det.