Kvarnsveden föll och kan sluta drömma

Djurgården tycks vilja avsluta serien med stil, trots att chansen att nå Damallsvenskan försvann redan förra helgen. Idag hemmaslog man Kvarnsveden med 4-0 och därmed är även Kvarnsveden borta från chansen att gå upp.

Förutsättningarna inför matchen var glasklara. Kvarnsveden var tvunget att vinna för att drömmen om uppflyttning till Damallsvenskan skulle leva ännu en vecka. Den drömmen dog definitivt just innan domaren blåste för halvtidsvilan. Med 0-2 i baken fick Kvarnsveden dessutom sin målvakt Michelle Dalton utvisad. Kvarnsveden fick alltså gå ut till den andra halvleken med en spelare mindre på plan och med pressen att gå framåt.

Före utvisningen och halvtidsvilan hade Djurgårdens båda skyttedrottningar gjort var sitt mål. Madeleine Stegius inledde i den 26:e minuten och Mia Jalkerud kunde göra 2-0 i den 44:e. De båda skyttedrottningarna fortsatte göra mål efter vilan. Jalkerud punkterade tillställningen just efter pausen med sitt 23:e mål för säsongen. Stegius fastställde slutresultatet till 4-0. Hon petade in sitt 20:e mål under 2014s seriespel efter 53 minuter på klockan. Kvarnsvedens dröm om Damallsvenskan 2015 försvann i den kyliga Stockholms-eftermiddagen.

Att Djurgården inte hade någonting att slåss för medan Kvarnsveden kunde fortsätta kampen om uppflyttning tycktes inte spela någon roll idag. Tvärtom var Djurgården det bättre laget, och med två omgångar kvar slåss Djurgården och Kvarnsveden om tredjeplatsen i tabellen. Uppflyttning kan ingen av dem nå längre.

Både Mallbacken och Hammarby kunde fira i eftermiddag, tack vare Djurgårdens vinst har båda säkrat var sin plats i Damallsvenskan nästa säsong.