Jitex ledde mot KIF Örebro

KIF Örebro kom till Mölndal och Åbyvallen för att ta tre poäng och få vara med om att slåss om den andraplatsen, som kvalificerar till Champions League-spel men fick nöja sig med en 2-1-seger.

All press låg på gästerna, som inledde piggt och satte hård press mot Jitex-målet. I ett strålande oktoberväder och med lite vind i ryggen för KIF Örebro, lyckades ändå hemmalaget slå ifrån sig och hålla nollan i första halvlek. Man lyckades även vaska fram en och annan målchans trots KIF Örebros spelövertag.

Sex minuter in i andra halvlek chockade Jitex motståndarna rejält med att ta ledningen. Anna Oscarsson tog en djupledslöpning in i straffområdet, fick bollen perfekt snett bakifrån och satte bollen i mål bakom vikarierande Örebro-målvakten Lina Domberg.
Gästerna replikerade dock snabbt och efter fem minuter hade man kvitterat genom Lucie Martinkova.
I den 63:e matchminuten fick man en till synes tveksam hörna. Bollen passerade hela Jitex- försvaret, men kom snabbt tillbaka in i boxen, där samma Martinkova höll sig framme och stötte in bollen.
Det unga kämpande Jitexlaget inkasserade därmed ännu en uddamålsförlust, medan KIF Örebros seger gör att spänningen om vem som skall ta den åtråvärda andraplatsen fortfarande lever.

Text: Kristofer Nilsson