FC Rosengårds skadebekymmer inför CL-returen

FC Rosengårds danska landslagsstjärna Line Røddik Hansen skadades i bortamötet i Champions League mot Ryazan förra veckan och är borta för spel resten av säsongen. Det bekräftar FC Rosengårds tränare Markus Tilly när damfotboll.com träffar honom efter dagens träning inför returmötet mot ryska FC Ryazan VDV på onsdagen.
Inget mer spel i år för Line Röddik Hansen. Foto: Bildbyrån

– Det var i en närkamp i bortamötet som hon fick en rejäl smäll, det visade sig vara ett brutit ett revben och Line kommer inte att kunna spela mer i år. Inte nog med det har också Lina Nilsson fått kasta in handuken då hon ligger sjuk.
Två skador innebär att du får stuva om lite i laget. På dagens träning fanns det gott om spelare som vill in så det kanske ändå inte känns så problemfyllt för dig?
– Med tanke på belastningen på spelarna när vi kommit så här långt in i säsongen, Damallsvenskan snart slut, vi är i början av Champions League och så finns också Svenska Cupen som ska spelas kan jag inte nog betona att jag är glad att vi har en bred trupp med många bra spelare att välja bland.

Ni leder matchen mot Ryazan med 3-1 när ni går in i returen imorgon, onsdag. En trygg ledning kan man tycka men finns det något trots detta något som oroar dig inför mötet?
– Ryazan är ett bra lag som vi gjorde en riktigt bra insats mot borta och det måste vi upprepa imorgon. Jag ser gärna att vi få en bra start och inte bjuder in Ryazan i matchen. Ett mål för dem ger energi och kanske tvärtom för oss.

Vad i deras spel måste ni se upp med?
– De jobbar hårt över hela plan, har god teknik och fysik är farliga på fasta situationer och snabba i sina omställningar. De har ett par bollskickliga spelare på mitten och några vassa i djupled men i backlinjen finns det saker som vi kan utnyttja, där är de lite långsamma. Men jag hoppas att vi här hemma på konstgräset kan hålla ett så högt tempo att de inte hänger med.

Då går ni för en ny vinst imorgon inför hemmapubliken?
– Vi går ut till som vilken match som helst och att vinna är så klart något vi tar sikte mot. Jag ska peppa tjejerna till att hålla fokus från början till slut det är ju minst nittio minuter kvar som ska spelas och några större misstag på den här nivån har man inte råd med, säger Markus.