Årets målvakt på väg tillbaka

Hedvig Lindahl kan lägga ett framgångsrikt 2014 till handlingarna. Endast ett insläppt mål i VM-kvalet och flera avgörande insatser i Kristianstad.målet gjorde att Lindahl under måndagskvällen belönades med priset ”Årets målvakt”. Nu är den skadade burväktaren på väg tillbaka.

– Jag har blivit mer professionell, jag har kunnat fokusera på rätt saker och släppt en del oro, säger Lindahl till damfotboll.com när vi frågar varför hon tagit sig tillbaka och prisas som årets målvakt.

Under 2013 fick en skadad Hedvig Lindahl se sig frånsprungen av Kristin Hammarström. Både i EM och på Fotbollsgalan fick hon stå tillbaka för den nu "pensionerade" Göteborgs-målvakten. Inför årets säsong fanns ett tydligt mål för Kristianstad DFFs Hedvig Lindahl, ta tillbaka landslagsplatsen. Det gjorde Lindahl. Med besked. Innan Damallsvenskan kickade igång bjöd hon på en mycket bra insats mot OS-mästarlaget USA i Algarve Cup. Den matchen blev den kickstart Lindahl velat ha:
– Det är skönt att få en sådan prestation med sig tidigt på säsongen, säger Lindahl och fortsätter:
– Jag fick väl framför allt någon typ av erkännande av folk; ”oj, hon var inte så kass som vi trott”. Så upplevde jag tidigare att folk hade tyckt, jag tänkte att det var personligt. Men nu förstår jag att det är en kritik som kommer till folk i rampljuset. Jag har kunnat släppa det nu.

Priset motiverar Lindahl som just nu befinner sig i en rehabperiod men satsar på att vara tillbaka ännu bättre när 2014 blir till VM-året 2015.

Hennes kontrakt med Kristianstads DFF gick ut efter denna säsong. Om hon blir kvar i Kristianstad, som hon hjälpte till en femteplats i Damallsvenskan detta år återstår att se.
– Jag lever lite farligt, mellan kontrakt. Men det är lite gött, det innebär ju möjligheter. Om det stängs dörrar helt plötsligt blir det ju lite hemskt. Men spelar jag inte med något damlag får jag väl spela med ett herrlag, fotboll kan jag väl alltid spela någonstans? avslutar Hedvig Lindahl.