Rekordpublik ser VM-playoff i Haag

Holland och Italien möts på lördagen i den första av de båda avgörande play-offmatcherna om en plats i VM-slutspelet. Mer än 10.000 biljetter har sålts till matchen som spelas i Hollands huvudstad Haag. Kyocera Stadion har plats för 15.000 så det lär bli bra tryck på läktarna. Så många har aldrig sett en dammatch i Holland. Ett par spelare från Damallsvenskan tilldrar sig extra intresse.
Det lär bli bra tryck på läktarna i helgens playoff-match mellan Holland och Italien. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Det är Manon Melis och Lieke Martens från Kopparbergs/Göteborg. Under veckan har de varit på träningsläger i Amsterdam tillsammans med 24 andra spelare.

Vittsjö GIKs Mandy van den Berg är lagkapten för Hollands damlandslag och säger i en intervju Hollands FFs hemsida:
– Nu är vi nära att få spela VM och kan avgöra mot Italien. Holland har aldrig varit i VM-slutspel. Härligt att det kommer så mycket publik. Det blir en tuff match och behöver deras stöd. Inget går upp mot att spela i en fullsatt stadion, det vore kul om det blir utsålt.

Italiens förbundskapten Antonio Cabrini konstaterar att alla spelare är i god form, i synnerhet deras kondition har förbättrats under de senaste veckornas förberedelser.
– Jag gläds inte bara för att damlandslaget blivit bättre utan för att jag är inblandad i ett projekt för att få damfotbollen i Italien att växa. Vi har inget trollspö så det är en långsiktigt projekt.

Italien har några av lördagsmatchens mest rutinerade spelare, anfallarna Melania Gabbiadini och Patrizia Panico, den senare står på 108 mål i landslagsstatistiken.

Annan statistik talar också Italien som har sju vinster mot två för Holland i deras 13 möten genom åren. För Holland talar senaste mötet för två år sedan då man vann med 2-1 i Cyprus cup.

Returen spelas i Verona på torsdag.