FC Rosengård från ord till handling

FC Rosengård visar i egenskap av svensk mästare förhoppningsvis vägen för andra klubbar genom att släppa fram unga spelare till A-laget. I damlagets A-trupp finns nu fyra egna unga spelare: Sara Mellouk (16 år), Zecira Musovic (18 år), Ebba Wieder (16 år) samt Natalie Persson (snart 18 år).

- Klubbens viktigaste uppgift på lång sikt är att utveckla egna unga spelare. Därför är vi stolta över att det kommer fram så många unga spelare från våra egna led, säger
sportchef Erling Nilsson.
FC Rosengård håller just nu på att genomföra en organisationsförändring, där de administrativa funktionerna ska bli mer effektiva och professionella samtidigt som man flyttar en del av budgeten från a-lagsfotboll till ungdomsverksamheten.

Klubben kommer visserligen att fortsätta att knyta ett begränsat antal etablerade spelare till sig, som t.ex. nyförvärvet Emma Berglund, men huvudfokus ligger på att ta fram egna unga spelare, understryker man.

- FC Rosengård har som mission att vara med och bygga morgondagens samhälle,med tydlig fokus på integration och genus. Fotboll är i sig ett bra sätt att lära unga
människor ta hänsyn och fungera i en grupp. Men klubben är också en samhällsbyggare i de sociala projekt, som t.ex. arbetsmarknadsprojektet Boost. Därför står det också ”Förverkliga ungdomars drömmar” på lagens tröjor, tillägger FC Rosengårds vd Klas Tjebbes.

Anette Börjesson 2014-12-13 10:45

Nu finns det andra klubbar i Damallsvenskan som redan börjat se vikten av att ta fram egna talanger, att FC Rosengård gör samma sak är förhoppningsvis en markering som ger ytterligare fler att påbörja samma viktiga arbete.

Martin 2014-12-13 22:36

Räknar med att LFC kommer flytta upp minst en spelare från sitt F19-lag, förmodligen duktiga mittfältaren Emilia Larsson som ju gjort bra ifrån sig när hon fått chansen att pröva på A-lagsspel i andra sammanhang än Damallsvenskan.

Sen ska ju påpekas att det viktigaste inte är hur många 'egna talanger' man har i truppen utan snarare hur mycket speltid dessa får och där är väl inte Rosengård än så länge mer märkvärdiga än något annat lag i Damallsvenskan.