Sarah Mellouk klar för Umeå IK FF

Trelleborgstjejen Sarah Mellouk,16 år med svenska mästarna 2014, FC Rosengård, som moderklubb är nu klar för Umeå IK FF. I sin damallsvenska debut för nio månader sedan gjorde hon mål direkt mot AIK.
Nr 11 Sarah Mellouk kramas om efter att ha gjort mål i sin allsvenska debut. Foto: Bildbyrån

Sarah är en av landets allra största fotbollstalanger är klar för Umeå IK FF.
– Vi kan med glädje konstatera att Sarah Mellouk skrivit på för oss, vilket ligger helt i linje med vår ungdomssatsning, säger Mathias Johansson, ny klubbchef i Umeå IK FF.
Sarah Mellouk är 16 år och har svenska mästarklubben 2014 FC Rosengård, som moderklubb. Hon är i högsta grad vad man brukar kalla en egen produkt och har spelat där sedan hon var åtta år.
Under fjolårssäsongen spelade hon sex matcher i Damallsvenskan varav tre från start och hon hann också med att leverera två mål, mot AIK i debuten och mot Vittsjö.
Torbjörn Nordström, assisterande tränare i UIK, är nog den som vet mest om Sarah Mellouk och han drar sig inte heller för att ösa superlativer över supertalangen från Skåne.
– Sarah är en offensiv spelare som kan spela både som inner- och yttermittfältare. Hon är bollskicklig, har utmärkta fötter och dessutom har hon utomordentligt bra blick för spelet. Det är ingen tvekan om att Sarah Mellouk har en enorm utvecklingspotential och att hon är en framtidsspelare av stora mått, säger Nordström i ett pressmeddelande.

Sarah Mellouk ser fram emot flytten till Umeå och UIK.
– Jag ser det som en härlig utmaning. Jag har lärt mig massor under tiden i Rosengård och nu ska det bli jätteroligt att få använda mig av dom kunskaperna i Umeå, säger hon och fortsätter:
– Jag fick ett jättebra intryck av UIK som klubb och Umeå som stad när jag var på besök och nu ser jag verkligen fram emot att fortsätta den individuella utvecklingen i min nya klubb. Jag är också medveten om att det kommer att bli tuff konkurrens om platserna i laget men det är jag ju van med från tiden i Rosengård.

Att Umeå IK FF lyckats värva en av Sveriges allra största fotbollstalanger är också något som gläder nytillträdde klubbchefen Mathias Johansson extra mycket.
– Som jag ser det är Sarah Mellouk helt rätt spelare för oss och dessutom av flera anledningar. Vi ser gärna att unga talanger kommer till UIK för sin fortsatta utveckling som fotbollsspelare och i den målsättningen passar Sarah helt perfekt. Det är tre år sedan vi sjösatte F17-satsningen och vår utvecklingspyramid och att vi nu kan ta till oss en av landets allra bästa 98:or skickar oerhört bra signaler i en fortsatt satsning på unga spelare.

Under säsongen 2014 tog Sarah Mellouk stora kliv efter att ha flyttats upp till A-laget i januari och till den gigantiskt tuffa konkurrens det innebär att ingå i FC Rosengård, på papperet ett av Europas bästa damlag och med all den stjärnstatus det innebar.
Nu är det dags för henne att ta nästa kliv i karriären och det gör hon i ett ungt och utvecklingsbart Umeå IK FF.