Eurogames- ambassadör "Vickan" tar "vick" för landslag

Victoria Sandell Svensson tar tillfälligt över förbundskaptensjobbet i F16-landslaget. Samtidigt meddelar sportevenemanget Eurogames att "Vickan" är ambassadör för sommarens spel i Stockholm, tillsammans med nuvarande landslagsspelaren Nilla Fischer.
Victoria Sandell Svensson vickar som förbundskapten i F16-landslaget. Foto: Bildbyrån

Victoria Sandell Svensson är en av Sveriges mest firade fotbollsspelare. Hon har skördat stora framgångar och bland annat vunnit SM-guld samt spelat final i såväl EM som VM och deltagit i Champions League.

Sedan "Vickan", som hon ofta kallas, lade skorna på hyllan efter säsongen 2009 har hon arbetat kvar inom fotbollen. Hon har bland annat jobbat med EM i Sverige och under den senaste tiden arbetat som sportchef hos Elitfotboll Dam. Nu landar två nya arbetsuppgifter på hennes bord. Mellan april och oktober har Sandell Svensson, tillsammans med Marie Svensson, till vardags spelarutvecklare i Småland, ansvaret för F16-landslaget. Hon kommer samtidigt att fortsätta med sitt arbete hos EFD.
– Jag ser detta som en fortbildning i mitt ledarskap och en möjlighet att få erfarenheter som jag även kan dra nytta av i min roll som sportchef, säger Sandell Svensson i ett pressmeddelande.

Samtidigt som uppdraget för F16-landslaget kickar igång är Sandell Svensson ambassadör för sporteventet Eurogames. Eurogames är ett evenemang för hbtq-personer, det största sportevenemang i sitt slag. Sandell Svensson delar uppdraget med landslagsstjärnan och Wolfsburgspelare Nilla Fischer.
– För mig är det en självklarhet att stå upp för människors lika värde, säger Sandell Svensson till damfotboll.com.

Fischer säger följande i ett pressmeddelande från Eurogames:
– Som atlet önskar jag förhindra all sorts diskriminering inom idrotten, så som sexism, homofobi och rasism. Men framför allt stödjer jag, helhjärtat, allas rätt att idrotta.

Eurogames går av stapeln i Stockholm i början av augusti och man kan där tävla i många olika sporter. Hbtq-personer från hela Europa förväntas komma till Stockholm och delta i tävlingarna.