Cupmatch med förbehåll

Idag blir en försmak av vad de två förmodade topplag i Damallsvenskan, FC Rosengård och Kopparbergs/Göteborg FC kan prestera när det möts i Svenska Cupen i Göteborg idag. Två spelare som inte kommer att vara med är Beata Kollmats och Emma Berglund. Skador sätter långvarigt och kortvarigt stopp för dem.

Det var när Göteborg spelade träningsmatch mot Kungsbacka DFF som mittbacken Beata Kollmats skadade sig. Hon kom fel i en situation och fick lämna matchen med knäsmärtor.

Några dagar efter matchen, när svullnaden lagt sig och man kunde undersöka knäet som man konstaterade att korsbandet var av. Det innebär normalt sett mellan sex månader och ett år av rehabilitering.

– Tyvärr är det så. Och det är samma knä som hon varit korsbandskadad i tidigare dessutom, säger tränare Stefan Rehn till GP.se.
Otur och mycket tråkigt tungt besked för Beata Kollmats som nu får invänta operation och lång rehab med sikte på kommande säsong.

Landslagsbacken och numera FC Rosengårdsspelaren Emma Berglund vet hur det känns att vara korsbandsskadad men skadan denna gång är av lindrigare art. Det rapporteras att hon fick avbryta den senaste träningen efter en känning i låret.

I nästa vecka tar förbundskapten Pia Sundhage ut truppen till Algarve Cup så skadan kunde inte komma mer olägligt. För Emma skull hoppas man att det inte är så allvarligt utan att hon kan vara igång igen lagom till Algarve Cup som inte startar förrän i börja av mars.