FC Rosengård - Kolding BK 1-0

I fredagkvällens träningsmatch mot danska Kolding BK lyckades FC Rosengård med ett blandat F19- och A-lag vinna med matchens enda mål gjort av nykomlingen i klubben Rebecka Holm Klensmeden, tidigare Veberöds AIK och LB07.

Det är internationell speldatum något som innebär att många är iväg och spelar med sina respektive landslag. Från FC Rosengårds A-trupp deltog Zecira Musovic, Line Röddik Hansen, Amanda Ilestedt, Hanna Persson och Malin Gunnarsson men tränaren Markus Tilly hade ingen anledning att misströsta över matchen.

– Nej, vi gav lite yngre tjejer chansen att visa upp sig mot bra motstånd och för min del var det intressant att se vilka som är närmast på gång under A-truppen. Det såg bra ut, förklarar FC Rosengård-tränaren som var mest nöjd med den andra halvleken.
– Kolding började bäst men det skapades inga jättechanser. Men i den andra halvleken fick vi bättre koll på det offensiva spelet och efter målet stängde vi igen och spelade bra försvarsspel.

Målet gjorde Rebecka Holm Klensmeden som kom till FC Rosengård i januari. Hon slog igenom i Veberöds AIF men har även representerat LB07.
– Hon fick bollen i en kontring och chippade över målvakten. Det var första gången jag såg henne spela match och hon har absolut egenskaper som är spännande, sa Markus Tilly till Skånska Dagbladet.