Rosengård finslipade på naturgräs inför Wolfsburg

Efter Supercupen och vinsten mot Linköpings FC har FC Rosengård ställt om och tagit nytt sikte mot en ännu tuffare uppgift och den senaste veckan har handlat om förberedelser inför kvartsfinalen mot VfLWolfsburg. Den första matchen av två spelas bort på söndagen. Näst sista grästräningen på Hästhagen IP bjöd på strålande solsken och ett gäng ”pigga” spelare som värmde upp med match mot killar.
Glädje i FC Rosengård efter att ha vunnit Supercupen. Foto: Bildbyrån

Therese Sjögran och övriga såg pigga ut och kanske har den senaste tidens tuffa matchning börjat släppa i benen?
– Så är det absolut, det var tungt mot Linköping i söndags men nu går det mycket lättare, vilket är skönt. Bra att spela mot killarna som är snabba och starka, vi tvingas i alla fall ha bra tempo i passningsspelet och för övrigt ha bra fart i fötterna. Sen hur mycket de testar oss i vår spelidé är svårt att säga.
Nu väntar Wolfsburg och ni har själva sagt att ni känner er bättre än tidigare och att ni tror på en chans att utmana de regerande Champions League-mästarinnorna?
– Vi har haft en bra försäsong och vi känner oss väl förberedda. Visst tror vi att vi kan utmana och i helgen blir det upp till bevis för oss. Det gäller att vi alla verkligen presterar på topp och får med oss ett bra resultat till hemmareturen, säger Therese och tillägger.
– Det är ingen lätt uppgift men vi ser verkligen fram emot den.

Lättad Bachmann tillbaka
Ramona Bachmanns skada har läkt snabbare än man trott och hon själv var mycket glad över att kunna träna igen.
– Ja, jag har varit så rädd att missa den här matchen men läkningen har gått mycket snabbare än väntat. Jag känner mig lättad och ser oerhört mycket fram mot matchen på söndag, säger Ramona till damfotboll.com.

Maxprestation krävs för bra resultat
Tränaren Markus Tilly ser också avspänd ut och är nöjd med veckans träning, att skadade spelare är tillbaka och att alla ser piggare ut i benen.
– Visst är det så. Samtliga har en jobbig period med många matcher på kort period bakom sig men nu ser vi lättare ben och det är förstås glädjande med tanke på den uppgift som väntar oss.
Wolfsburg har två landslagsspelare skadade, mittfältaren Nadine Kessler, utsedd till världens bästa på FIFA-galan i år, samt backen Luisa Wensing som bröt benet i en landskamp under Algarve Cup. För någon vecka sedan förlorade laget en match i Bundesliga, det har inte hänt på över ett år. Dock studsade laget tillbaka och vann nästa seriematch ett par dagar senare. Wolfsburg står inte och faller med ett par spelare men precis som FC Rosengård inte vill vara av med sina stjärnspelare antar vi ändå att det känns som ett tufft avbräck med dessa spelare på skadelistan.
Hur som helst lär bortamötet mot Wolfsburg bli en svår match. Hur går tankarna, är det ett måste att vinna, är det ett måste att bara ta poäng eller att inte förlora så stort?
– Jag tror i alla fall att vi inte får vara så generösa och bjuda motståndarna på lätta mål vilket vi gjort tidigare mot både Lyon och Wolfsburg. Just försvarsmässigt har vi jobbat hårt och det kan vara nyckeln till ett resultat som ger oss bra förutsättningar inför hemmamötet mot Wolfsburg. Vi är bra och Wolfsburg är bra så vi måste prestera på topp, och gör vi det tror jag absolut att vi kan ge Wolfsburg en tuff match om poängen, säger Markus Tilly avslutningsvis.

Anette Börjesson 2015-03-21 18:05

Och ingen tv-sänder matchen. Är det inte bedrövligt?