Svenska möten i Champions League-semifinal

Denna helg spelas den första semifinalen av två i Champions League. Förhoppningarna om ett svenskt lag i semi grusades då både Linköpings FC och FC Rosengård slogs ut av danska Bröndby respektive VfL Wolfsburg. Men trots allt finns det svenska spelare som är med och gör upp i den ena semifinalen som spelas ikväll och dessutom dömer den svenska VM-domaren Pernilla Larsson matchen.

Den mellan VfL Wolfsburg och Paris Saint Germain blir en intressant drabbning och i båda lagen finns svenska spelare. Nilla Fischer i Wolfsburg och Caroline Seger samt Kosovare Asslani i PSG.

Nillas Wolfsburg har aldrig förlorat en Champions League-match och är försvarande mästarlag andra året i rad. I våras möttes de båda lagen i en träningsmatch och då vann Wolfsburg med 2-0. PSG är ute efter revansch.
Paris Saint Germain är i semifinal för första gången. Ifjol slogs PSG ut av svenska Tyresö FF, då med Caroline Seger i laget.

Paris Saint Germains tyska landslagsspelare Linda Bresonik har pratat om matchen med Uefa.com.
– Wolfsburg har Nilla Fischer i mitten och hon är mycket svår att ta sig förbi. Så vi måste se till att komma runt på kanterna.

Hon berättar vidare att det är stor hausse kring laget just nu.
– Det kom över 11.000 för att se oss spela returen mot Glasgow och då hade vi ändå vunnit med 2-0 på bortaplan.

Vi anar att drömmen om ännu mer publik finns i tankarna och att ett bra resultat i första semifinalen på bortaplan skulle kunna bädda för det.

På lördagskvällen kl 18.00 spelas matchen mellan VfL Wolfsburg och Paris Saint Germain.

På söndagen kl. 14.00 avgörs semifinal 1 mellan Frankfurt och Bröndby