FC Rosengård sparar alla mål till efter paus

Vittsjö GIK kopierade Hammarby med att spela 0-0 i första halvlek mot FC Rosengård i Skånederbyt på Vittsjö IP inför 673 personer. Men i andra tog FC Rosengård fram mästarspelet och vann till slut med 4-0. Publiken fick se hemmalaget spela med stort självförtroende och dominerade spelmässigt första halvlek.
Sara Björk Gunnarsdottir nickar in 4-0 för FC Rosengård. FOTO: Bildbyrån.

FC Rosengård har märkligt nog fortfarande inte lyckats att göra mål under första halvlek i någon av de iinledande tre omgångarna - och mot Vittsjö var det inte ens nära. Vittsjö stod upp bra och vann mycket av spelet på mittplan.
I matchens 12:e minut tvingade Antonia Göransson fram en hörna som blev resultatlös. Tre minuter senare blev hon kapad i straffområdet och här borde domare Annika Andric ha blåst för straff. Hon höll på att göra ett nytt misstag när hon skulle varna Vittsjös Kirsty Yallop plockade hon upp det röda kortet istället för det gula men rättade till slut till sitt misstag.


I matchens 22:a minut hade Michelle Pao en fin chans och två minuter senare Jane Ross en lika fin men Zecira Musovic räddade båda gångerna.
I andra halvlek tog FC Rosengård ett rejält tag i taktpinnen och dominerade fullständigt. Man gjorde fyra mål på tio minuter. Kirsten van de Ven såg Ramona Bachmann komma på djupet och spelade in bollen till henne och sedan var det bara för Ramona att sätta vänstern till och slå in 0-1.
Tre minuter senare kommer 0-2. Marta fick på ett bra skott som Cecilie Breil Kramer räddade med en skicklig benparad, men på returen dundrade Ramona Bachmann in 0-2.
I matchens 60:e minut kom 0-3. Marta lyfte fram bollen till Sara Björk Gunnarsdottir som spelade vidare till Anja Mittag som sköt från nära håll. I 62:a minuten slog Ramona Bachmann ett inlägg som Sara Björk Gunnarsdottir nickade in till 0-4. Bästa chansen för hemmalaget kom i 88:e minuten då inbytta Johanna Ejdelind hade ett skott i ribban.
Markus Tilly, FC Rosengårds tränare:
Ni såg lite störda ut i början?
- Vårt passningsspel gynnade oss inte i första halvlek. Vi har tränat två veckor på gräs. Vi tappade lite bollar centralt. Lite längre bollar som gjorde att vi fick jobba på andra bollen istället. Ett välorganiserat försvar av motståndarna.
Vad säger du om Vittsjö?
- De har haft stor omsättning på spelare. Ett välorganiserat lag som kommer göra en bra säsong.
Thomas Mårtensson Vittsjös ene tränare:
- FC Rosengård är ett bollskickligt lag som är bra på alla positioner. Ett mål på en straff kan göra att det blir en annan match. Rosengård är skickligt på att utnyttja lägena.
Antonia Göransson Vittsjö GIK:
Vad säger Du om straffsituationen?
Jag drog höger sedan hann Rosengård-spelaren hon inte utan fällde ut benet. Vi funkade bra defensivt i andra halvlek men inte offensivt.
Ramona Bachmann FC Rosengård:
- Motståndarna orkade hålla ihop laget en halvlek. De blev trötta och vi utnyttjade situationen.

Text Anders Bystedt

davidfermin 2015-04-25 20:37

sämst på plan dommarn! Att missa den straffen går ju knappt. dock va hon typ lika dålig åt båda hållen det ska man ge henne

Lenn 2015-04-26 22:39

Det bör ju bli serierseger för Real Rosengård. Högt upp tror jag Eskil U kommer. Ser svårt ut för AIK som antagligen åker ut.