Wolfsburg missar ny final trots vinst i Paris

Finalen i UEFA Women´s Champions League kommer att spelas mellan Paris Saint Germain och FFC Frankfurt, dock utan den svenska landslagskaptenen Caroline Seger som drog på sig sitt andra gula kort under hela turneringen och därför är avstängd.
Wolfsburg utslagna av Paris Saint Germain i Women´s Champions League. Photo : Team Pics/PSG

Titelförsvarande VfL Wolfsburg vann visserligen returen i Paris på söndagen med 2-1. Men det räckte inte för PSG hade en 2-0-seger med sig hem efter första semifinalen på bortaplan.
Wolfsburg fick sämsta möjliga start i Paris genom att PSG tog ledningen redan efter 6 minuter genom Aurélie Kaci.
Kvitteringen kom först i 71:a minuten genom Martina Müller och tre minuter senare kunde Zsanette Jakafi ge Wolfsburg ledningen med 2-1, vilket bäddade för en spännande sista kvart av speltiden.

Kosovare Asllani var den enda av matchen tre svenska spelare som blev utbytt, det hände i den 62 minuten. Full tid alltså för Caroline Seger i PSG och Nilla Fischer i Wolfsburg som åter hade landslagsmålvakten Almuth Schult mellan stolparna.
Wolfsburgs anfall körde ofta fast mot Caroline Seger och Shirley Cruz på PSGs mittfält. Caroline fick ett gult kort och hon har ett tidigare i turneringen, oklart om de gula korten raderas inför finalen som hon i så fall skulle missa.
Trots att PSG i praktiken ledde med 3-0 behöll man ambitionen att förlägga spelet på Wolfsburgs planhalva

Thorsten Frennstedt 2015-04-27 13:33

PSG ger nog inte upp att försöka få ändrat Caroline Segers avstängning i finalen. Det gula kortet hon fick mot Wolfsburg på söndagen var diskutabelt. Detta tillsammans med att reglerna för ackumulerade varningar är hårdare i UEFAs Women´s Champions League än i herrarnas turnering. PSG är mäktigt och hade framgång när avstängningen av en viss klubbkamrat till Caroline mildrades.