Hovås Billdal biter sig kvar i toppen

Hovås Billdal vann derbyt mot Jitex Mölndal med 2-0. Det blev en match med mycket kamp över hela planen. Hemmalaget inledde tidigt målskyttet när man redan i femte minuten tog ledningen.

Det var ett kraftfullt skott från Sarah Fredborg snyggt framspelad av Pernilla Milton (Gladiatorn).
Matchen böljade lite, Jitex valde ett spel där man slog långa bollar in bakom Hovås backlinje men som sällan nådde rätt adress, Hovås spelade ett mer fyndigt kortpassningsspel, dock slarvade man i sista passet vilket resulterade i att Jitex kunde erövra bollen och vända spelet.

Bägge lagen har bra målvakter som spelade säkert på dom chanser som gavs vilket Jitex duktiga Emma Lind visade i 39 min då Robyn Decker fick till en kanonnick som Emma tippade strax utanför.
Hovås kontrollerade dock matchen halvleken ut.
I andra började Hovås bra men i 59 min fick Jitex Anna Oscarsson till ett kanonskott i ribban och där var det nära kvittering. Jitex hade en bra period och minuterna efter nickade Anna Furberg strax utanför på en skickligt lagd frispark. I 67 min kom också jitex klart bästa målchans då Ida Andersson kom helt fri med Jenny Olsson i Hovås-målet, Jenny räddade dock säkert och måste förmodligen vara en av Elitettans absolut bästa målvakter, säker i luften, grym på fötterna och i frilägen som detta. Lägg därtill till långa precisa utsparkar och utkast som sitter på fötterna hos medspelarna.

Hovås hade ett flertal chanser som kunde resulterat i mål men det dröjde till 86 minuten då spelande tränare Jessica Julin kraftfullt nickade in 2-0 på en exakt hörna slagen av lagkapten Linda Nöjd.
Hovås biter sig kvar i toppen och Jitex får spotta i nävarna för man har ett bra lag som säkert kommer ta många poäng i årets serie.

Text; Mats Wennergren