Nilla Fischer cupmästare

Mycket prestige stod på spel i Tysklands cupfinal mellan VfL Wolfsburg och Turbine Potsdam. Nilla Fischers Wolfsburg hade lagt besvikelsen från att ha eliminerats ur UEFA Women´s Champions League bakom sig och vann övertygande med 3-0 inför drygt 19.000 i Köln..

I mars förlorade Wolfsburg i Potsdam med 0-2. Det var där Wolfsburg långa förlustfria svit bröts.
För Turbine Potsdam var fredagens cupfinal sista chansen att vinna en titel. Det har man inte gjort sedan Bundesliga-segern 2012.
Martina Müller gjorde de två första målen och det blir en värdig slutpunkt för hennes karriär. Nilla Fischer startade med en långboll anfallet som var upphov till matchens första mål. 2-0 sköt Martina Müller på straff en kvart in på andra halvlek efter att Alexandra Popp blivit fälld. Hon satte själv punkt med sitt mål till 3-0.

Rainer Fussgänger 2015-05-01 22:47

Nästa säsong blir legendaren Bernd Schröders sista efter 43 år som tränare förr Turbine. Otroligt många spelare har han förädlat till landslagsspelare i den speciella Potsdamska skolan.
Men nu verkar pengarna avgöra till Wolfsburgs, Münchens och Frankfurts del och det är svårt att komma i kapp de tre rika klubbarna i serien. Det kommer att göras ett försök, landslagsspelarna Bianca Schmidt och Svenja Huth byter till Potsdam, men samtidigt förlorar de i Genoveva Anonma en målskytt av världsklass. Även Schröders favorit Andonova lämnar, i Hanebeck kommer en annan tillbaka.