Proppen ur för Jitex

Efter en tids måltorka gick "proppen ur" ur ordentligt för Jitex Mölndal mot jumbolaget Bollstanäs hemma på Åbyvallen. Det blev sex olika målskyttar i matchen, som slutade 6-0 (3-0), den största Jitex-segern i seriesammanhang det har decenniet.. Hemmalaget ägde matchen från början till slut.

Redan efter dryga minuten nickade Roosa Ariyo in ledningsmålet, efter en frispark slagen av Amanda Östervall. Givetvis en kanonstart för Jitex och en kalldusch för Bollstanäs. Det skulle dock dröja till den 37:e matchminuten, då Michaela Berndtsson på en klockren träff och retur, från i övrigt storspelande Bollstanäs-målvakten Pernilla Ebberyd, utökade ledningen efter hörna. Bollstanäs fick sedan direkt efter avspark till sin enda farliga målchans i matchen, då Michelle Rojas Flores sköt precis utanför. Följande 3-0 mål föll i den 42:a minuten också det efter en hörna och i en tilltrasslad situation kunde mittbacken och lagkaptenen i Jitex Anna Furberg nicka in bollen.
Hemmalaget hade ett kraftigt spelövertag och kunde gjort ytterligare ett par mål med lite tur.

Halvtidsresultatet 3-0 stod sig fram till 81:a minuten, då inbytta Pernilla Sennewald ökade på till 4-0. Det skulle dröja ytterligare fem minuter innan nästa målskytt presenterade sig. Nu var det ytterligare en inhoppare som fick göra mål, nämligen Ida Pettersson. Hon liksom föregående målskytt är båda födda -97 och tillhörande det unga Jitex-gardet, som nu fick visa upp sig.
Det sista målet svarade Alexandra Vera (född -96) för, då hon på tilläggstid fastställde slutresulatatet till 6-0.
- Det här var riktigt skönt och en stor lättnad för oss. Vi har haft en period bakom oss med många tuffa matcher, senast en 2-0-förlust mot Umeå IK i Svenska Cupen. Det har dock känts att vi varit på gång och det är såklart extra roligt att så många får göra mål, säger en nöjd och glad Jerry Carlsson, tränare i Jitex.

Text: Kristofer Nilsson

Fotnot: Senast Jitex vann en seriematch med så här stora siffror var den 28 juni 2009, året man vann Söderettan, och besegrade QBIK med 6-0.