Sverige kämpade sig till poäng mot USA

Tidigt i morse möttes Sverige och USA i VM. Sverige stod för en riktig kämpainsats och fick med sig en poäng mot OS-mästarna. Matchen slutade 0-0.

Det var ett revanschlystet och poängjagande Sverige som under natten mellan fredag och lördag ställdes mot finalisterna från VM2011. Och det började bra för Pia Sundhages landslag.

Sverige hade möblerat om en hel del. Emma Berglund och Kosovare Asllani fick lämna plats i startelvan åt Amanda Ilestedt och Jessica Samuelsson.

Sverige var mer på tårna i denna match än vad man var mot Nigeria. Luckorna mellan lagdelarna täpptes till, backlinjen flyttades ned ett snäpp och man spelade smart mot favoriterna USA. Och det var också Sverige, ledda av en på nytt-född Therese Sjögran som inledde matchen bäst. Men ju längre matchen led, desto mer tog USA över.

Sverige kunde, och kanske borde, fått straff i den första halvleken då Sydney Leroux tog bollen med handen i straffområdet. Men domaren friade. Det stod 0-0 i halvtid och känslan var att det var ett rättvist resultat.

Men i den andra halvleken tog USA över allt mer. Och USA bytte in stjärnanfallarna Alex Morgan och Abby Wambach. Men den svenska backlinjen stod emot. Och Hedvig Lindahl stod för ett par klassräddningar under dagens match. När allt summerades hade Sverige haft matchens bästa chans. Efter en hörna avlossade Caroline Seger ett skott som nickades undan på mållinjen. Klingenberg nickade bollen upp i ribban och ut. Närmare än så kom varken Sverige eller USA idag.

Sverige lämnar matchen med en mycket mer positiv känsla än efter matchen mot Nigeria.
- Det hände mycket. Jag är oerhört stolt över tjejerna. Vi tar både två och tre steg framåt, säger Pia Sundhage till tv4 efter matchen.

Inför den sista gruppspelsmatchen mot Australien har Sverige nu allt i egna händer. Vinner man är man klar för åttondelsfinal.

Taggar: , ,
Mark 2015-06-14 23:14

"."