Lidköpings FK missade knyta åt om Älta

2-2 i 92:a matchminuten och 2-3 i den 93:e, vissa vinster är härligare än andra och en förlust av det slaget är definitivt tyngre än andra förluster. Det fick Lidköpings FK bittert erfara när Älta IF vände matchen och vann med 3-2 på Framnäs IP
Lidköpings FKs Emma Sandsjö rundar Älta IFs Josefine Andersson. FOTO: Peter Robertsson.

Lidköpings FK startade matchen bäst och detta trots att man haft en turbulent midsommarhelg bakom sig då tränarparet Tomas Nilsson och Erik Lundstedt valt att kliva av

. Redan i tredje matchminuten kom LFK Dams ledningsmål. Emma Sandsjö kunde på passning av Helen Dahl sätta 1-0. Inledningsvis handlade det mycket om LFK och Älta satte sitt kort på kontringar och framför allt på vänsterkanten genom Gabriella Kalkan. I 35 matchminuten kom också kvitteringen genom just Gabriella Kalkan som från vänsterkanten skar in och satte bollen vid bortre stolpen otagbart för LFK-målvakten Matilda Haglund. 1-1 stod sig halvleken ut. En halvlek som var spelmässigt jämn med något övervikt i målchanser för Lidköpingslaget.

I andra halvlek hade Lidköpings-tjejerna verkligen Älta i brygga. Efter två mål bortdömda för offside varav ett var mycket tveksamt kom istället ett nytt ledningsmål för LFK genom Marie Sandsjö på straff i den 76 minuten. En ledning som skulle stå sig länge, så länga att det flesta på Framnäs IP räknat in en trepoängare för Lidköpings FK - förutom Älta IF. På stopptid kom en vändning som inte bara gav laget en poäng utan alla tre. 2-2 kom efter smart frispark där Johanna Axfeldt kunde få bollen i mål efter att Lidköpings-spelarna inte hunnit upp i press. Som om inte det skulle räcka, i matchens sista anfall lyckadess Thordis Hrönn Sigfusdottir peta in segermålet för Älta.
En mardrömsförlust för Lidköpings FK som verkligen inte får något med sig grattis och en viktig seger för Älta som skapar en liten lucka ner till bottenlagen. Bäst för dagen i Älta var Gabriella Kalkan och i Lidköings FK Marie Sandberg.

Text: Peter Robertsson