Ny tränare klar för FC Rosengård

Igår kväll blev det klart att Jack Majgaard Jensen tar över som tränare för FC Rosengårds allsvenska damlag. Laget informerades idag på förmiddagen. Sportchef Therese Sjögran och VD Klas Tjebbes, har under de senaste dagarna arbetat intensivt med att hitta rätt tränare. Målsättningen har varit att hitta en riktigt erfaren person som med kort varsel kan få rakt in skapa kraft framåt.

– Vi har hittat helt rätt, säger sportchef Therese Sjögran. Jack har ett fantastiskt fotbollskunnande, men han är också en stark och tydlig ledare, med erfarenhet från den allra högsta nivån.
Klubben har skrivit kontrakt med Jack i första hand fram till siste november i år. Därefter finns möjlighet till ett längre kontrakt.
– Det var viktigt för båda parter att fokusera på hösten i första hand, säger Klas Tjebbes. Vi har en tuff allsvenska och viktiga matcher i Champions League framför oss. Jack är helt rätt person att leda oss i dessa utmaningar.
Jack Majgaard Jensen kommer närmast från danska herrlaget Lyngby. Han har också varit tränare för Lunds BK samt juniortränare i MFF. Jack är 42 år och bor i Lund.
– Detta är en riktigt spännande utmaning för mig, säger Jack Majgaard Jensen. Jag får jobba med några av världens bästa fotbollsspelare i en europeisk toppklubb.
Jack Majgaard Jensen tillträder sitt nya jobb på måndag. Detta betyder också att Therese Sjögran då börjar sitt ordinarie arbete som sportchef.

FOTNOT: Jack Majgaard Jensen är bosatt i Lund. Om någon hittar en tråd mellan FC Rosengård och Lyngby heter knutpunkten Jonas Eidevall, Markus Tillys företrädare som tränare i FC Rosengård och som slutade mitt i säsongen 2014 för att ta sig an utmaningen att träna i just Lyngby. Jonas och Jack känner givetvis varandra som Lunda-bor och har kunnat utbyta informationer om varandras klubbar och spelare, även om FC Rosengård långt ifrån är samma lag som det när Jonas Eidevall slutade.