Nu har Charlotte Rohlin bara fokus uppåt

Slutstriden i Damallsvenskan ser ut att bli den tuffaste på flera år. Eskilstuna och Rosengård toppar men bakom ligger Linköpings FC och lurar. Rutinerade Charlotte Rohlin understryker att Linköpings FC absolut inte gett upp tankarna på en ännu mer framskjuten placering än där man parkerat över landskampsuppehållet.
Charlotte Rohlin ser slutet på en lång fotbollskarriär. Foto: Bildbyrån

På måndagskvällen tar Linköping emot tabellfemman Kopparbergs/Göteborgs FC. Viktiga poäng står på spel och Linköping kan komma upp i 40 poäng, bara två efter FC Rosengård och tre efter Eskilstuna.
– Vi har allt i egna händer. Spelar vi våra kort väl och framför allt om vi vinner våra matcher så finns nog chansen, säger Charlotte till damfotboll.com.

Charlotte, som spelat i Linköpings-klubben som från början hette BK Kenty i många år, har lite att jämföra med. Kentys damallsvenska debut skedde 1998 så när ”Rolle” säger att Damallsvenskan är jämnare än någonsin finns det fog att ta henne på orden.
– I år har verkligen alla haft en chans att ta poäng på alla. Man får inte slappna av och tro att man är bättre för då kommer smällen och man åker på en som man säger onödig förlust och jag tycker att det bevisar jämnheten i serien.

Just nu toppar Eskilstuna United före FC Rosengård, var det ett scenario du kunde se framför dig innan seriestarten?
– Det gjorde jag ärligt talat inte. Eskilstuna är absolut en överraskning, en bra sådan för jag tycker att de spelat bra och jämnt under hela året. För Rosengårds del har man förståelse att det hackat lite med tanke på omständigheterna med ny tränare och spelare som lämnat. Men som sagt det är inte färdigspelat ännu.

Men för dig är det i alla fall färdigspelat i landslaget och nu när ett nytt EM-kval har startat under hösten finns inte du med. Har du haft några abstinensbesvär?
–Njae, kanske lite men samtidigt har jag hunnit vänja mig vid tanken ganska länge. Jag tycker att det skönt nu att vara hemma och vila upp min gamla kropp inför de återstående sista matcherna i klubbtröjan. Den utmaningen vi står inför blir min sista, säger Charlotte avslutningsvis.

Efter kvällens match har Linköping har kvar att möta:
Kristianstads DFF (b)
Eskilstuna United (h)
FC Rosengård (b)

Jakten kan börja!