Semestern gjorde susen för Seger

Vi minns bilderna efter VM. Det var en trött Caroline Seger som lämnade Kanada. Det hade varit ett långt år med mycket fotboll och ett VM som inte alls gick som det var tänkt. Sådant tar på krafterna och en oro för att det var färdigspelat i blågult anades. Men till vår stora glädje är så inte fallet. Seger är med och hon är taggad!
Caroline Seger har fått en nytändning. Foto: Bildbyrån.

Det som behövdes för att ladda om efter VM och känna suget att vara med igen var tid och semester.
– Det hade varit ett väldigt långt år för mig eftersom jag gick direkt från svensk säsong till fransk, så det krävdes mycket tid för mig. Tid för avkoppling och att vara borta från fotbollen ett tag. Det var skönt att få den månaden utan fotboll, säger Caroline Seger.

Nytändning
Ni vet den där känslan efter sommaren när det är dags att köpa nya pennor och nya block inför höstterminen. Lite så är känslan nu. Det har gått tre månader sen de sågs i landslaget och det har hänt en del nya saker.
– Det är alltid kul att träffas igen och se nya ansikten. Vi har nya spelare och ett nytt spelsystem. Det är klart att det känns som en nytändning, säger hon.

Frågan om det är något som finns nu, som saknades i VM är klurig. Caroline ler och säger:
– Det skulle väl i så fall vara att vi har friska spelare nu. Det är väl en viktig faktor om inte annat. Det vi hade då var det bästa vi hade så det kan man inte klaga på.

I torsdags drog detta EM-kval igång och det blev ett fösta test av nya spelsystemet 4-3-3. Caroline Seger är nöjd med att det fanns en hel del saker de fick till i matchen, även om det alltid finns mer att göra.
– Vi brukar ha väldigt svårt för sådana motståndare som backar hem. Det är klart, vi skulle väl gjort fler mål än 3-0, men jag tycker att vi spelar betydligt snabbare än vad jag är van vid att vi brukar göra mot sånt motstånd och även mycket bredare. Så det fanns tendenser till många positiva och bra saker, men sen finns det givetvis alltid saker att jobba på, säger hon.

Äntligen hemmaplan
Eventuella tankar på att sluta är bortvilade och nu tänker Caroline Seger att hon hoppas kunna vara med och bidra som hon gjort hittills, så länge hon håller en hög nivå och så länge de vill ha henne med i landslaget. Närmast är matchen mot Polen:
– Det ska bli jätteroligt att äntligen spela landskamp hemma. Jag hoppas att det kommer mycket folk. Att spela en match här på vår arena, det är alltid speciellt. Jag är så glad att vara hemma i Sverige, så det ska bli jätteroligt! avslutar lagkapten Seger.

Rufus 2015-09-22 14:31

Härliga "Carro"! Nu känner vi SEGERvittringen kring blågult igen!