Rättvisa ska drivas inte bara av damidrotten

Hammarby Damfotboll har haft sitt andra seminarium under temat Rättvist, en seminarieserie för att utveckla damfotbollen bland annat genom samarbete med näringslivet. Under seminariet pratade Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll dam och Emilia Bjuggren, idrottsborgarråd i Stockholm.
Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll dam och Emilia Bjuggren, idrottsborgarråd i Stockholm. Foto: Anders Henrikson

– Många tror idag att det är ridning eller konståkning som är störst bland flickor, men faktum är att det är fotbollen, sade Linda Wijkström. Hon berättade om arbetet med att höja statusen och öka tillgängligheten för damfotbollen. Bland annat har ett mål som nu uppfyllts varit att alla allsvenska damfotbollsmatcher ska sändas på tv.
– När det gäller rättvisa och jämställdhet är det viktigt att det inte bara är damidrotten som ska agera, det är viktigt att fler är med och engagerar sig, säger Linda Wijkström.

Emilia Bjuggren berättade om arbetet med att rusta upp Kanalplan för 40 miljoner kronor, och att det ligger i Stockholms stads intresse att det finns arenor för elitfotboll både för herrar och för damer:
– Det måste finnas platser där du kan stöta på och träffa en elitfotbollsspelare på din egen fotbollsplan, vi tycker att det är viktigt att skapa dessa mötesplatser, underströk Emilia Bjuggren,. Det är ett av våra mest prioriterade områden, att fler barn och unga ska få utöva sin idrott.
Moderator för seminariet var Caroline Strand, marknads- och analyschef på Stockholm Visitors board, också aktiv i Hammarby Damfotbolls styrelse.

Rainer Fussgänger 2015-10-01 13:07

Hur långt har man kommit på Kanalen?