Lina Nilsson satte färg på gråkall tillställning

Matchens lirare gjorde sig allra bäst längst ut vid sidlinjen. Lina Nilsson lade upp fint för att Rosengård skulle ta greppet på Myrbackens IP. Sedan såg hon till att punktera dubbelmötet, allt ifrån en position i linje med målet.
Lina Nilsson gjorde mål direkt på slagen hörna. Foto: Bildbyrån (arkiv)

– Vi jobbar ganska mycket på hörnor. Det är speciellt viktigt i Europaspelet, där det kan vara jämnt ute på planen, säger hon.

Jämnt och jämnt. Bollinnehavet var likvärdigt i en första uppskattning men Rosengård hade mer pondus och potential när de tog sig framåt.

Det var en kväll där laget gjorde vad som krävdes, två mål vid tillfällen när spelet var fastnaglat vid kortlinjen.
Lina Nilsson eller Marta tog sig ut för att slå hörnor som tog PK-35 med storm. Den rutinerade högerbacken lyckades dessutom med konststycket att överraska sig själv.
Efter 75 minuter och en märkligt avslagen andra halvlek kom matchens prestation, bollen från hennes hörnspark gick orörd av andra spelare och direkt i nät.
När kände du att bollen skulle gå in?
– Så fort den lämnade foten, log 2-0-skytten.

– Det kändes ganska tidigt och man såg bollens bana. Den skulle gå på bortre stolpen och dit gick den ju.

Sak samma. Som oplanerad, lycklig träff blev det rätt avgörande.
– Lite tur men så klart var det viktigt att få 2-0. Det ger arbetsro inför returen. Tre mål kommer de inte att göra, vi kan gnugga och jobba mycket med vårt spel, sade hon.

Försvarsspelet som Nilsson utgår ifrån sattes inte på stora prov, Rosengård hade bra koll på långbollarna.
– Ja, och det var det enda de hade att komma med. De får spela mycket på egen planhalva, är spel- och passningsskickliga men det händer inte mycket så fort de kom över på vår planhalva, sade hon och lade den defensiva insatsen till flera andra goda i upplevelserna på slutet.

– Vårt försvarsspel känns bättre och bättre över hela planen, vi ligger bra i positionerna.

I skuggan av alla anfallsstjärnors farväl har nya tränaren Jack Majgaard Jensen också gjort ändringar längst bak i plan, främst på detaljnivå.
– Visst, han har varit där och gnuggat. Hur vi ska pressa och när, högt eller lågt, små detaljer som man inte tänker på annars.

Med dubbla ledningsmål lär Rosengård kunna flytta fokus mot helgen och den näst sista serieomgången.
Om försvarsspelet verkar kunna löpa linan ut fanns det andra, mer aktuella företeelser att plocka med sig hem från Finland.
– Det känns som det var länge sedan vi gjorde mål på hörnor. Det är viktigt att få med sig inför slutspurten.

Bilder från matchen i länken av Kalevi Hämäläinen

https://picasaweb.google.com/104897648097092810231/PK35VantaaFCRosengard...