Hammarby är ikapp Mallbacken

Nära 1500 kom till Strandvallen i Mallbacken för att stötta sitt lag mot Hammarby i matchen som kunde säkra nästa säsong i Damallsvenskan och därmed förvisa Hammarby åter till Elitettan. Men Hammarby vann med 3-2 och därmed kan nedflyttning av ettdera laget komma att avgöras på målskillnad i slutomgången.

Hammarby fick en smakstart med 1-0 efter bara fyra minuter när Mallbackens Elin Nyman var sist på Olga Ekbloms skott.
Zoe Ness kvitterade för Mallbacken på Madelen Janogys framspelning i mitten av första halvlek.

I andra fick Mallbacken en lika bra start som Hammarby i första när Maruschka Waldus nickade in 2-1. Hon var för övrigt en av Mallbackens bästa spelare
Olga Ekblom kvitterade till 2-2, åter efter framspelning från Emma Jansson, som kort därefter bytte med Elina Johansson.

En annan inbytt spelare skulle avgöra nämligen Clara Markstedt, men även hon fick gå ut efter en sammanstötning några minuter senare. 3-2-ledningen stod sig för Hammarby trots dramatik i slutminuterna. Hammarbyspelare lyckades rädda när Mallbackens spjutspets Mimmi Larsson kom fri samt i en annan situation skarva Maruschka Waldus nick ribban.

Sista omgången spelas på lördag. Mallbacken åker till Umeå och Hammarby tar emot Piteå. Ett mål skiljer till Mallbackens fördel gentemot Hammarby som också har 17 poäng - men ligger under nedflyttningsstrecket. Om man utgår från att både Mallbacken och Hammarby förlorar sina matcher avgör vem som har bästa försvaret.

Lenn 2015-10-10 20:33

Det var en tuff förlust för stackars Mallbacken. Men damallsvenskan är tuff. Hammarby gör en bra prestation som tar de tre poängen. Puh vilken sista omgång det blir mot Umeå respektive Piteå. En bra publiksiffra 1500.