KIF Örebro "ber inte om ursäkt" mot PSG

Carola Söberg och KIF Örebro kan se fram emot en spännande kväll. CL-motståndaren Paris Saint-Germain gästar med en slagkraftig uppställning och förkrossande målskillnad.
Carola Söberg har gott om erfarenhet med sig till åttondelsfinalen. FOTO: Johan Bernström/Bildbyrån (arkiv).

– PSG är favoriter vilket jag tror passar oss bra som lag. Vi kommer absolut inte be om ursäkt, utan går in med inställningen att göra en bra prestation och få med oss ett bra resultat till returen, säger målvakten till damfotboll.com.

Att ha det franska stjärnlaget på andra sidan planen är ofta liktydigt med en händelseutveckling i rask takt. PSG underskattar ingen, kommer, spelar och besegrar oavsett land och liga.

Säsongen i Paris har dock börjat med några törnar, storstryk mot Lyon och poängförlust mot Montpellier. Det känns rimligt att hålla dörren öppen för att Örebro ska kunna vinna lite dueller på sitt eget konstgräs och hitta ytor att springa i.
– Det är ingen hemlighet att PSG kommer att ha mycket boll. För oss gäller det att spela ett tryggt och bra försvarsspel, täcka ytor och ta vara på omställningschanserna vi får. Samt att vi även vågar hålla i bollen och tror på vårt eget spel, säger Carola Söberg med gott om cupvana innanför målvaktshandskarna.

Detsamma gäller inte Örebro som lag. CL-debuten mot PAOK Saloniki gav dock klara besked om att KIF kan spela slugt mot ovant motstånd och tackla allt runtomkring i Europaspelet.
– Utifrån att vi visste väldigt lite om PAOK och deras nivå så tycker jag vi hanterade det bra. På bortaplan var det svårspelat och vi fick inte riktigt fart i anfallsspelet i första halvlek. Det släppte bra i andra och vi fick med ett bra resultat hem till returen. På hemmaplan var det inget snack, vi var helt klart det bättre laget totalt sett över båda matcherna.

Carola Söberg har upplevt lite av varje i karriären, Örebro är hennes fjärde allsvenska klubb. Träningsvardagen har trots allt ändrats sedan flytten i slutet av förra året.
– Det är främst två saker som skiljer sig i mitt upplägg från tidigare säsonger jag spelat. Vår assisterande tränare Johan Svensson individualiserar alltid den fysiska delen utifrån hur målvaktsbiten faktiskt ser ut. Det känns viktigt att få träna som man spelar och få jobba på de extra individuella detaljerna som faktiskt gör skillnad, säger hon och berättar om ett lokalt samarbete över klubbgränserna.

– Jag har varit med och tränat med herrmålvakterna i ÖSK. Eftersom vi har samma målvaktstränare, Robert Axelsson, så har vi kunnat köra extra tillsammans. Det har varit väldigt nyttigt att få möjligheten att träna med så bra målvakter som Jacob Rinne och Oscar Jansson. Jag är där som vem som helst och dom gör inte skillnad på mig eller någon annan, vilket har varit en viktig del.

Närvaro som ökar chanserna att stå emot Paris med de vassa offensiva nyförvärven Cristiane och Anja Mittag.
– De har spelare som kan avgöra matcher helt på egen hand. Det gäller att hela tiden vara uppmärksam och inte ge bort något för lätt. Vi måste sälja oss dyrt i alla situationer som kan uppstå under matchen, säger Carola Söberg till sist.

Onsdag 19.00 KIF Örebro - Paris Saint-Germain