Målet som gör Anja Mittag till bäst i Europa

Örebro är rätt plats att sätta målrekord. För ett år sedan, på Behrn Arena tog Lotta Schelin över titeln som landslagets bästa målskytt. Onsdagskvällens namn var Anja Mittag, 49 mål och numera ensam i toppen av Europacupens skytteliga.
Anja Mittag hade dubbel anledning att hoppa högt efter sitt 49:e mål i Champions League. FOTO: Joakim Berntröm, Bildbyrån.

– Kul, men det är viktigare att vi vinner returmatchen, sade hon direkt efter slutsignalen.

Efter Turbine Potsdam och FC Rosengård har Anja Mittag kommit igång i sin tredje CL-klubb efter sommaren.
– Allt är väldigt proffsigt, det finns mycket pengar och de försöker satsa på damfotbollen.

Påfyllningen i PSG:s målskytte har inte låtit vänta på sig, varken i ligan eller i Europaspelet.

Den tyska målsprutan tangerade Conny Pohlers notering på 48 mål i förra CL-omgången. Då avstod hon också en straff som kunde blivit en säker väg till rekordet.

Kvitteringsmålet på Behrn Arena betydde mer för laget, lagkamraten som snabbt passerar förbi med orden: ”Anja is the best” hade en dubbelbottnad poäng.

Individuellt stack Mittag också ut i en länge slätstruken insats från gästerna, som började i total moll.
– Ett snabbt mål för dem och vi blev lite osäkra ett tag, fick inte igång vårt spel. Men vi vet att de är bra på att försvara, kunde inte göra så mycket än att fortsätta och hoppas att vi skulle lyckas, sade hon med allt mer positiva tongångar.

– Andra halvlek var mycket bättre och vi hade kunnat vinna matchen med flera lägen.

Cristiane, ett annat tillskott i lagbygget inför säsongen satte upp spelet till 1-1. De båda nyförvärven dominerar framåt och har gjort nästan hälften av målen hittills under säsongen.
– Det tar lite tid att finna sig, inte självklart att allt det går bra direkt. Men alla är bra spelare vilket gör det lättare när allt fungerar, sade Mittag i en liten tillbakablick.

För kvällen hamnade hennes mål i blickfånget. Med bytet från kalla Örebro till hyfsat ljumma franska vindar vinner PSG fördelar inför returen.
– Vi har gjort bortamål nu, det är bra och vi spelar ju på gräs, hoppas att vi kan ta det hemma. Annars var det kul att komma till mitt andra hem, sade hon i de sista skälvande stunderna av Sverigebesöket.