"Kosse" bryter med PSG

Efter tre och ett halvt år som proffs i Paris Saint-Germain lämnar Kosovare Asllani klubben under pågående kontraktsperiod. Det meddelar "Kosse" på sitt instagramkonto.
Kosovare Asllani lämnar Paris Saint Germain. Foto: Bildbyrån

”Det är dags för mig att gå vidare och anta en ny utmaning. Jag vill tacka våra supportrar som har stöttat mig under de här 3,5 åren. Jag vill också tacka mina medspelare", skriver hon.

Det är känt att Kosovare Asllani haft svårt att göra sig rättvisa bland annat på grund av sjukdom i familjen hemma i Sverige. Hon har inte varit ordinarie den här säsongen i PSG.

Vad "ny utmaning" preciserar "Kosse" inte, förmodligen en klubb i Sverige eller i vart fall närmare hennes gamla hemtrakter.

Rufus 2016-01-05 14:05

"Kosses" egen agent menar dock att hon ska fortsätta karriären i en "europeisk storklubb", vilket torde utesluta en återkomst till Damallsvenskan... Om inte någon annan fransk klubb är aktuell för henne finns det ju en och annan storklubb i Tyskland. För m:lle Asllani är också Storbrittanien en vit fläck på fotbollskartan. Bäst ändå att avvakta och se hur hennes beslut blir, viktigt att det sker snart med tanke på hennes framtid i landslaget - om detta ultimativa faktum är hon tydligt och klart informerad av Pia Sundhage!

Erik 2016-01-05 18:47

Det är kanske vad hon vill, men frågan är om hon får det. "Europeiska storklubbar" drar sig nog för att värva en spelare som inte har fått mycket speltid i sin förra klubb och som har problem med sjukdom i familjen. Att de dessutom bygger upp sina lag under sommaren gör inte saken lättare. Jag misstänker att Kosse blir tvungen att byta ned sig.

mia.e. 2016-01-07 01:48

Jag läste också att Asllanis agent, eller om det var 'Kosse' själv, tidigare talade om att hon tänkte sig en fortsättning av karriären utomlands, att fotboll i Sverige inte kändes aktuellt just då när hon fick frågan. Jag är ingen expert på det av något slag, men det känns på något vis som den franska stilen av fotboll kanske passar Asllani, att hon har trivts med den. Storbritannien känns inte direkt som en plats för 'Kosse', om hon inte har något särskilt intresse att spela där. Hon kanske har ändrat prioritet efter tidigare intervjuer och det kanske blir närmare hem ändå. Ekonomiskt kan man tänka sig att det i alla händelser blir annorlunda, oavsett vilken klubb hon sedan väljer att spela i, mot vad man tänker sig att PSG har resurser att erbjuda sina spelare, men annars tänker jag att det inte behöver vara negativt att sas 'byta ned sig', eller välja en klubb som inte befinner sig högst upp bland klubbar. Har det känts tungt ett tag, med olika saker, och det låter det som det har varit lite för 'Kosse', då kan det ju tvärt om bli något väldigt positivt att välja en klubb som har andra mål än guldet i Champions League, vilket ju är målet hos PSG och andra av topptopp lagen. Ibland kan det vara ett steg uppåt igen att ta ett steg tillbaka och då kanske hitta tillbaks till spelglädje igen när hon är ute på planen. Vet inte om det är så alls för Asllani, men när man spelat uppe på topp kan det nog kanske kännas svårt att se sig i andra lag än de högst uppe där, spelarna vill synas för framtida 'jobb'-möjligheter, ev framtida klubbar, men ibland kan det bästa i karriären vara att ta ett steg åt ett annat håll för att hitta tillbaka rätt "groove"... Man behöver inte absolut välja 'bästa-klubbarna', ibland kan ett annat lag med mycket 'go' känsla i vara ett lyft, ibland är det den där 'goa' känslan kring fotbollen som behöver 'tankas på'... När man varit i en tuff situation, som vi läst och också nämnt här ovan att 'Kosse' haft.

Lenn 2016-01-07 20:31

Ja Kosse behöver ett nytt lag för att få speltid. Om hon skall ha en chans att komma med i landslaget. Det är väl störst chans på mittfältet som behövs. Pia har väl svårast att få ett väl fungerande mitt fält. Det kan bli franskt, svenskt, eng ???