Bruten näsa knäcker inte Beata

Svullen men inte knäckt. så kan man sammanfatta Beata Kollmats sinnesläge någon dag efter att hon gjort comeback i Kopparbergs/Göteborg efter sin knäskada och efter bara tjugo minuter fått näsan knäckt i en närkamp i träningsmatchen mot Eskilstuna United i lördags.
Beata jublar efter mål för Kopparbergs/Göteborg säsongen 2014. Foto: Bildbyrån (arkiv)

– Jag mår bra, säger Beata när damfotboll.com når henne på telefon.
– Imorgon ska jag få ordnat med ett skydd för näsan, behöver det snabbt eftersom vi åker på träningsläger till Kanarieöarna på onsdag morgon, förklarar hon.

I lördags när KGFC mötte Eskilstuna United fick Beata göra sin efterlängtade comeback efter nästan ett års frånvaro. En korsbandsskada satte stopp för spel under fjolåret. Spel i en halvlek var inplanerat när olyckan var framme i en närkamp.
– Jag fick en armbåge mot näsan i en nickduell och jag hörde direkt att det knakade till och sen sprutade det blod ur näsan. På sjukhuset fick de stopp på blödandet men jag fick en himla huvudvärk efteråt. Vi får se om de behöver knäcka rätt näsan, det ser ganska bra ut och jag fick berättat för mig att de kan vänta upp till 14 dagar med ett beslut och eftersom näsan fortfarande är svullen är det lite svårbedömt tänker jag. Jag åker på träningslägret och så får de kolla när jag kommer hem.
Trots en ny smäll verkar du ha humöret i behåll?
– Ja, jag är bara så glad över att vara tillbaka på plan, har längtat så efter att få spela så en smäll mot näsan sänker inte mitt humör, säger Beata.

mia.e. 2016-02-02 13:05

Är det det vi i dag kallar att göra en - nästan - "Rohlin comeback"? Det var tur att Kollmats var så glad att bara vara tillbaka på fotbollsplanen igen att hon, trots näsan, behöll sitt "cool", att det inte blev några extra blessyrer på vägen av planen... :)

( Hm. Nu ska jag kanske också säga, när jag nämner 'gamla' landslagsbacken Rohlin, för de unga tjejer som idag har henne som tränare och förebild och kanske läser detta, att Rohlin ju inte är känd för sina bandage, främst, fastän hennes gipsade hand fick ett litet medialt genomslag :) och fick många, Rohlin får förlåta, att le lite... utan för att hon var en av landets bästa innan hon la skorna på hyllan... VM-medalj 2011 t ex och annat, utöver "bandaget"... :) Man kan aldrig räkna ut "olyckskorparna", de är livsfarliga för matchresultaten när de är ute på planen ...hela matcher. Eller när de kommer in på sluttampen ...för att tränarna vill att de ska hålla längre, förmodligen. Sundhage höll Rohlin på bänken under VM ...det var väl för att journalisterna var så 'på hugget' kring fotblåsor och kramper och ...att Sundhage kände att hon ville ta det säkra före det osäkra ...med en av våra superstjärnor, Rohlin. ...Hade inte Thunebro också något med en näsa där före VM? :) --- Allt har en förklaring... :) )

("'Jag kände direkt att jag hade gjort något galet', Aftonbladet 2014-05-24. Bild och bildtext till artikeln: "Charlotte Rohlin med gipsad arm.")

(En del samlar autografer, andra samlar/antecknar rubriker... "Damfotboll"...)

Kopparbergs Göteborg ser annars intressanta ut i år.