Norge till Österrike och Israel

För en vecka sen tog den norska förbundskaptenen Roger Finjord ut truppen till de båda bortamatcherna mot Israel och Österrike och den 6 respektive 10 april. Två spelare från Damallsvenskan finns med i Norges EM-kvaltrupp som på tisdagen kompletterades med tre spelare. Rutinerade målvakten Ingrid Hjelmseth är tillbaka.

Seriepremiären är avklarad och när norska motsvarigheten till Damallsvenskan "Toppserien" drog igång vann regerande mästarinnorna i Lilleström SK som förväntat liksom de två andra tippade topplagen Stabæk och Avaldsnes.

Tre av de 18 platserna i landslagstruppen hölls öppna till efter seriepremiären och på tisdagen meddelades att Stine Reinås, Stabæk, Lisa-Marie Karlseng Utland, Trondheims-Ørn och Synne Jensen, Wolfsburg fått dessa.

Några namn är nya jämfört med laget som mötte Sverige i OS-kvalet senast, bland andra rutinerade målvakten Ingrid Hjelmseth som är tillbaka, däremot saknas lika rutinerade miitfältaren Trine Rönning.
– Vi har bearbetat matcherna i OS-kvalet och ser fram emot de båda kommande matcherna i EM-kvalet, säger Roger Finjord till fotball.no.

Både Norge och Österrike har tagit full pott i sina inledande matcher i EM-kvalgrupp 8. Österrike har inte förlorat på 17 matcher i rad. Israel har två poäng och förlorade med bara 0-1 mot Österrike.

Målvakter
Ingrid Hjelmseth - Stabæk
Cecilie Fiskerstrand - LSK Kvinner

Utespelare
Maren Mjelde - Avaldsnes
Lene Mykjåland - LSK Kvinner
Ingvild Stensland - Stabæk
Emilie Haavi - LSK Kvinner
Isabell Herlovsen - LSK Kvinner
Elise Thorsnes - Avaldsnes
Marita Skammelsrud Lund - LSK Kvinner
Kristine Minde - Linköpings FC
Nora Holstad Berge - Bayern München
Caroline Graham Hansen - Wolfsburg
Andrine Stolsmo Hegerberg - Kopparbergs/Göteborg
Ada Stolsmo Hegerberg - Olympique Lyonnais
Ingrid Moe Wold - LSK Kvinner
Stine Reinås - Stabæk
Lisa-Marie Karlseng Utland - Trondheims-Ørn
Synne Jensen - Wolfsburg